web analytics
spara pengar enkelt

Spara pengar tips

Hela den här sajten är uppbyggd kring idén att det finns pengar att spara, bara man är lite smart och gör medvetna val i vardagen. Så hur sparar man pengar? Det handlar om att från att handla i rätt mataffär till att välja det billigaste mobilabonnemanget och sparande på konton som ger ränta. Vi beskriver och guidar dig till de bästa spartipsen och sammanlagt har vi över 200 stycken! Det kan räcka med att du följer ett eller ett par tips för att det ska märkas i plånboken.

Spara pengar snabbt

Vill du spara pengar snabbt? Då har du verkligen kommit till rätt ställe. En stor del av våra 200 tips handlar om knep som du kan ta till direkt för att snabbt tjäna in eller spara in hundralappar om inte tusenlappar. Gå igenom vårt digra arkiv av spartips och se om det inte finns något som du kan göra nu direkt för att kunna lägga undan en slant.

Spara pengar på mat

Mat är en stor utgiftspost för de flesta hushåll, särskilt om man har barn. Det är inte ovanligt med utgifter på upp emot 10 000 kr för en barnfamilj med två eller fler barn. Här finns mycket pengar att spara för den som gör medvetna och kloka val. Här hos oss på Sparhacks kan du hitta mängder av bra tips på hur du kan spara in pengar på mat – se vår blogg för alla tips. Varför betala för mycket i onödan. Se våra inlägg om mat här nedan.

Se våra spartips för mat här

Spara pengar på bil och transporter

Bilen är för många ett oumbärligt hjälpmedel i vardagen. Den möjliggör snabba transporter från punkt A till B och gör resandet bekvämt. Bilen är samtidigt en pengaslukare av rang med kostnader inte bara för själva bensinen/dieseln utan också kostnader för skatt, försäkring, slitage, reparationer och värdeminskning. Det finns pengar att spara på att välja rätt transport och kanske inte använda bilen så mycket. Här är våra bästa tips för hur du undviker att betala för mycket för dina transporter.

Se våra spartips för bil och transporter här

El och värme

Fasta kostnader för el, värme och vatten är kostnader som är lite svårare att påverka än kostnader exempelvis för en bil. Samtidigt finns alla möjligheter att spara in några kronor här och där, och på ett år kan det bli tal om ganska många insparade hundralappar. Här hos oss hittar du de bästa sparhacksen för mer i plånboken!

Se våra spartips för el, vatten och värme här

Hus & hem

Bostaden är den utgiftspost som är störst för de allra flesta, oavsett man bor i lägenhet, radhus, bostadsrätt eller villa. Hyran alternativt amorteringar och räntor kan enkelt uppgå till minst en tredjedel av lönen. Det uppenbara tipset för att sänka kostnaderna för hus och hem är att jämföra boräntor. Bor du i hyreslägenhet blir detta tips dock givetvis omöjligt att följa.

I kategorin hus & hem lägger vi också sådant du gör för att ta hand om ditt boende på bästa sätt. Grundtipset är att göra det mesta själv så att du slipper ta in hantverkare. Se fler tips inom hus och hem här nedan.

Se våra spartips för hus och hem här

Resor

För resor utomlands finns rejält med pengar att spara. Det handlar om allt från att välja bort flygplansmaten till att boka i god tid. Kanske kan du också välja att resa när det är som billigast, välja bort någon försäkring och välja ett lite enklare boende. Billigast är dock att semestra hemma, så kallad hemester/staycation. Oavsett hur du tänker på saken har vi mängder av smarta tips som du kan följa.

Se våra spartips för resor här

Övriga sparhacks

Givetvis finns det möjligheter att använda sparhacks även för andra kategorier än ovan. De sparhacks som vi inte riktigt kan lägga in i någon av ovan kategorier samlar vi i kategorin “övrigt”. Här kan du hitta en mängd fiffiga sparknep som kan ge rejält mycket extra i plånboken. Se själv nu!

Se mängder av fiffiga sparknep här

Hur sparar man pengar på bästa sätt?

Alla sätt att spara för att få mer i plånboken är bra. Knepigare än så är det inte. Att löpande komma på nya sätt att lägga undan pengar eller inte behöva betala för mycket för något kan dock vara lite svårt, och det är därför vi har skapat Sparhacks.se. Här får du tipsen och strategierna för att spara pengar på bästa sätt. Vi hoppas att du får god nytta av de över 200 tipsen vi presenterar.

Spara pengar – smarta appar

Tekniken går hela tiden framåt och det finns idag en uppsjö av appar som kan hjälpa dig i din strävan efter att få en bättre ekonomi. Vissa appar ger dig en bra översikt av hur du spenderar dina pengar medan andra låter dig följa dina investeringar. En del appar har budgetverktyg som låter dig följa en budget medan andra gör precis som den här webbplatsen, det vill säga kommer med tips. Att använda ekonomiappar kan vara ett bra sätt att hålla bättre koll på pengarna.

Spara pengar åt barn

Många av oss sparar för att få mer att röra oss med i vardagen. Det kan handla om att få loss pengar för en hobby eller kanske en resa. Det är inte lika många som sparar till barnens framtid, vilket är lite synd. Att börja spara pengar och få ränta på pengarna tar nämligen bara några minuter med BankID. Följer du våra tips för att tjäna pengar och investera kan du på ganska kort till spara ihop till en ansenlig slant för ina barn.

Hur ska man då spara/investera sina pengar? Allt beror på vilken risk du vill ta. På vår sida om att investera hittar du många bra tips på hur du kan spara på bank, hos nätmäklare som Avanza med mera.

Vanliga frågor om sparande

När ska man börja spara pengar?

Det uppenbara svaret är just idag! Ju tidigare du börjar spara och börjar tänka mer ekonomiskt desto bättre. Eftersom du har hittat till den här sidan tror vi att du är intresserad av en bättre ekonomi och det är ett utmärkt första steg!

Det går inte att spara pengar – hur ska jag göra?

Alla kan spara, även om det handlar om minimala summor. Grundtipset är att undersöka precis alla utgifter och se om det inte finns någon utgift som du skulle kunna slopa. Förmodligen kan du enkelt hitta flera stycken!

Hur kan jag spara pengar smart?

Smart är i vår värld detsamma som enkelt. Det ska vara enkelt att lägga undan pengar. Vårt tips är att du anammar de tips som passar dig perfekt just nu och helt enkelt börjar följa dem. Snart blir det en vana och det är smart!

Vad ska jag spara pengar i?

Man brukar säga att pengar som kan behövas inom något eller några år ska placeras på bankkonton med ränta, detta som en buffert. Om du kan spara på länge sikt kan olika former av investeringar vara ett betydligt bättre val. Läs mer på vår sida om investeringar.