billig mobiltelefoni

Billiga mobilabonnemang för lägre kostnader

Letar du efter billiga mobilabonnemang? Idag finns en handfull aktörer som erbjuder lågprisabonnemang för privatkunder i Sverige. Vimla, Hallon och Fello är väl de tre mest kända. Väljer du att bli kund hos någon av dessa operatörer kan du spara flera hundralappar varje månad om du redan har en mobil hemma.

Idag kan du på bara några minuter beställa ett lågprisabonnemang på nätet. Du får sedan hem ett nytt sim-kort inom några dagar. Givetvis kan du använda ditt gamla telefonnummer.:

Så här fungerar lågprisabonnemang för mobiler

Operatörer som Hallon och Vimla har som huvudsaklig affärsidé att erbjuda abonnemang till dig som redan har en mobiltelefon. Det är detta som gör att man kan erbjuda så låga priser. När du tecknar ett abonnemang (med ny mobil) hos en av de traditionella operatörerna tecknar du nämligen dig också för avbetalning av telefonen. Det är det som gör att månadskostnaden kan skjuta i höjden.

De billigaste abonnemangen kostar i snitt 100 kr per månad. Då får du sms:a och ringa hur mycket du vill utan kostnad. Surfmängden är dock inte så stor, men du kan alltid köpa till mer surf.

Hur är det med täckningen?

Du behöver inte oroa dig för att täckningen ska vara dålig om du väljer ett lågprisabonnemang. Aktörer som Vimla och Hallon använder nämligen samma nät som de stora aktörerna. Faktum är att majoriteten av lågprisbolagen faktiskt ägs av de största mobiltelefonoperatörerna såsom Telenor och Tre. Till exempel ägs Hallon av Tre. Med Hallon som operatör ringer, sms:ar och surfar du alltså i 3:s rikstäckande nätet.

Hur är det med bindningstiden?

En mycket stor fördel med Vimla, Fello och de andra lågprisaktörerna inom mobilabonnemang är att du inte har någon bindningstid att bry dig om. Du kan när som helst byta operatör. Du kan också pausa ditt abonnemang om du skulle behöva. Som om det inte vore nog kan du också när som helst uppgradera eller nedgradera ditt abonnemang. Det handlar då främst om surfmängden. Att ringa och att skicka sms är alltid gratis.

Nya mobiler hos lågprisbolagen

Affärsidén är alltså att erbjuda gratis sms och samtal (och hyggligt med surf) till en mycket låg kostnad. Samtidigt erbjuder Hallon, Fello, Vimla och de andra operatörerna också nya mobiler. Om du väljer en sådan deal får du, precis som gäller för de ”stora” operatörerna, löpande betala av telefonen.

Exempel: Du vill ha den senaste telefonen från Apple eller Samsung. Priset för mobilen är 8000 kr om du skulle köpa den kontant. Väljer du ett abonnemang i vilket mobilen ingår får du löpande betala av den på exempelvis 24 månader. Priset för själva mobilen blir då cirka 330 kr per månad. Själva abonnemangsavgiften tillkommer.

Om du redan har en mobil som du är nöjd med rekommenderar vi att du väljer exempelvis Hallon som operatör. På så sätt kan du spara hundralappar varje månad.
Martin
Senaste inläggen av Martin (se alla)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *