Billiga mobilabonnemang med mobil – spara 100-lappar

billiga mobilabonnemang med mobil

Letar du efter billiga mobilabonnemang med mobil? Eller bara mobilabonnemang? I den här artikeln får du lite matnyttig information som jag hoppas kan vara till nytta för dig!

I dag är våra liv fyllda av appar och mobildata. Från att beställa mat till att kolla vädret – vi kan göra nästan allt med våra smartphones. Men vad händer om du inte har så mycket pengar att spendera på ditt månadsabonnemang? Du behöver inte oroa dig eftersom det finns gott om billiga mobilabonnemang med mobil som inte kommer att slå sönder banken!

Här skriver jag lite grann om:

  • Billiga mobilabonnemang överlag
  • Billiga mobilabonnemang med mobil, samt
  • Mobilabonnemang utan mobil

Billiga mobilabonnemang

Det var inte många år sedan som ett abonnemang utan lyx som fri surf och fria samtal gick loss på 300-400 kr i månaden. Sedan skulle man betala för själva mobilen också! Notan kunde gå på ganska många hundralappar i månaden och sett till vilka man funktioner man fick på den tiden var det rena rånet!

Idag finns så många fler möjligheter! Du kan teckna mobilabonnemang för så lite som 50 kr i månaden. Det kan vi tacka både tekniken och den fria konkurrensen för. I sådana billiga mobilabonnemang ingår fria samtal och fria sms men normalt väldigt begränsat med surf (kanske bara 2-3 GB). Kika gärna in på min sida om billiga mobilabonnemang för att hitta bra exempel på lågprisabonnemang, vilka aktörer som erbjuder dem och vad de kostar.

billiga mobilabonnemang med mobil

Billiga mobilabonnemang med mobil

Med mobilabonnemang och mobil kan du få en smartphone för så lite som 1 kr per månad. Det du då inte behöver betala för själva mobilen måste du då dock i stället betala på själva abonnemanget. Ingenting är som bekant gratis.

Till exempel: Du nappar på ett erbjudande om en iPhone eller Samsung av den senare modellen. Säljaren säger att du bara behöver betala 1 kr per månad för mobilen i 36 månader. Det låter ju toppen! 36 kr! Men, någonstans måste du ju betala och det blir då på den löpande räkningen som kanske uppgår till 600-700 kr.

Samtidigt behöver du naturligtvis inte betala enorma summor. Du kan välja en något mindre ny mobil när du tecknar abonnemanget. Det kan skilja många hundralappar i pris mellan en helt ny och en exempelvis tolv månader gammal mobil när det gäller månadskostnaden. 

Exempel: Du köper en ny mobil med ett nytt abonnemang. Du får möjligheten att välja avbetalning på 36 månader och betalar då 299 kr per månad för mobilen. Sedan betalar du exempelvis 299 kr i månaden för fri surf (samtal, sms med mera ingår). Prislappen blir totalt 598 kr i månaden.

Mobilabonnemang utan mobil

Om du redan har en mobil som du tycker fungerar åtminstone hyfsat kan du välja att teckna ett abonnemang helt utan mobil. Du beställer då bara ett sim-kort med Posten och när du har det i handen är det bara att börja ringa och messa och surfa. Kom bara ihåg att du ofta har någon månads uppsägningstid på eventuella gamla abonnemang. Se till att ”tajma” för bäst effekt!

Sammanfattning

Som du kan se finns det olika faktorer att ta hänsyn till när det gäller att välja billiga mobilabonnemang med mobil eller utan mobil. Det är viktigt att känna till dina behov och de tillgängliga alternativen innan du fattar ett beslut om vad som fungerar bäst för dig. Den goda nyheten är att det finns så många alternativ där ute att det inte borde vara svårt att hitta ett som passar inom din budget!

Vad jag vill skicka med dig särskilt är att fundera kring hur ny en mobil behöver vara för att möta dina behov och krav. Om du inte väljer det absolut senaste kommer du att kunna spara en hel del när du väljer billiga mobilabonnemang med mobil. Det kan faktiskt handla om upp emot en hundralapp i månaden i minskad månadskostnad. Lycka till!

Fler intressanta artiklar