Tjäna pengar på nätet och i verkliga världen med våra tips

Tjäna pengar

Ju mer pengar du får in i hushållet, desto mer pengar har du att spara – så enkelt är det. Förutom lönen har du kanske möjlighet att få bidrag av olika slag och sedan är du självklart fri att utnyttja alla de andra möjligheter som finns.

När man tänker på att tjäna pengar är det idag tyvärr vanligt att man bara tänker på sitt jobb och den lön som den ger. Det finns dock mängder av andra sätt att få in extra pengar till hushållet.

Se våra tips för att tjäna pengar här

Tjäna pengar – många olika sätt

Det finns mängder av sätt att tjäna mer pengar. Du hittar alla tips om du klickar på knappen ovan. Nedan listar vi också några snabba hacks kring att tjäna pengar online och att tjäna pengar snabbt. Kanske väljer du bara ett av våra tips, kanske går du all in och bestämmer dig för att utnyttja alla de möjligheter som du kan utnyttja. Hur som helst kan vi garantera att du kan få ihop extra pengar med våra tips på att tjäna pengar.

 • Hjälp andra och få betalt för det
 • Gå med i undersökningspaneler – konsumentundersökningar
 • Frilansa
 • Starta eget
 • Öppna en webbshop
 • Börja blogga online och få pengar som affiliate
 • Tjäna pengar på Youtube eller Instagram
 • Rensa och ha loppis
 • Rensa och sälj på Blocket och andra annonssajter
 • Använd cashback-sidor
 • Hyr ut rum
 • Byt jobb (och få högre lön)
 • Sälj dina foton
 • Dela ut tidningar
 • Hyr ut saker som du inte använder, till exempel verktyg

Tjäna pengar online

Internet har gett oss mängder av nya sätt att skaffa nya inkomstkällor. Tidigare om åren har allt egentligen handlat om att skaffa ett till jobb alternativt starta eget vid sidan av det egentliga jobbet. Numera har du oändliga möjligheter att tjäna pengar online eller tjäna pengar hemifrån som man också kan kalla det.

Observera att det inte finns något som kallas enkla pengar när det handlar om att tjäna pengar online. Du måste alltid lägga ner lite tid och energi för att lyckas.

Några exempel på hur du kan tjäna pengar online är genom att öppna en webbshop, att blogga om något ämne du är kunnig inom för att få affiliate-intäkter, att lägga upp videor på Youtube, att sälja dina foton och gå med i kundundersökningspaneler. Frågan är vad du tycker kan vara den bästa vägen att gå? Vill du kunna tjäna (lite) pengar snabbt eller vill du lägga ner energi och tid för att kunna tjäna mer pengar senare?

Starta eget

Att starta eget är det många som drömmer om. Att vara sin egen och kunna bestämma över sin egen tid är inte dumt, men att driva ett eget företag är också förknippat med en hel del kringuppgifter som administration och liknande. Det är något som är viktigt att komma ihåg!

Har du något ämne som du är riktigt kunnig inom? Det kan handla om allt från översättning mellan olika språk till hantverksyrken? Då har du alla möjligheter att starta en egen firma och börja ta uppdrag för att få mer pengar i kassan.

Om du inte vill gå ”hela vägen” och registrera ett företag kan du alltid frilansa. Om du är kunnig inom något ämne kan du alltid ta dig an uppdrag och sedan använda faktureringstjänster som exempelvis Cool Company eller Frilans Finans för att ta betalt.

Hjälp andra och få betalt

Du behöver absolut inte starta eget eller gå all in med en frilansverksamhet för att kunna få in mer pengar till hushållskassan. Du kan idag använda dig av en rad olika tjänster för att dela med dig av din kunskap enkelt och få betalt för det.

Ett bra exempel är att vara god man. Ett annat är att hjälpa till med läxläsning. En snabb googling ger dig mer information om hur du kan använda dina kunskaper för att hjälpa andra (och få betalt!).

Rensa och sälj

Det här tipset är väl en blandning av ett spartips och ett tips för mer pengar. Genom att rensa hemma och sälja får du ju egentligen tillbaka pengar på något du redan har köpt.

Att sälja saker som du bara ha liggande hemma kan vara en riktigt god affär. Det finns nämligen undersökningar som visar att ett genomsnittligt hushåll har prylar, leksaker och annat till ett värde av omkring 20 000 kr som bara ligger och samlar damm hemma. Sälj dina saker på Blocket, på annonssajter på nätet eller på Facebook Marketplace. Du kan självklart också anordna en loppis hemma!

Få rabatter genom cashback

Cashback på nätet är ett relativt nytt påfund. Det handlar om att du får rabatt på de köp du gör på nätet. Det kan handla om allt från någon enstaka procent upp till tio procent eller mer. Hur som helst får du pengar tillbaka och det är något du definitivt bör utnyttja.

Det finns idag flera ”portaler” för cashback, varav Refunder är den mest kända. Använd alla möjligheter som finns till cashback oavsett du ska köpa kläder, leksaker, prylar för heminredning eller något annat.

Andra tips för mer pengar

Ovan har vi nämnt de vanligaste sätten att tjäna pengar snabbt, online och genom att starta eget. Det finns självklart betydligt fler möjligheter att få extra tillskott till hushållskassan.

Delningsekonomi är ett ord som uppfanns för bara några år sedan. Det handlar om en ekonomi där man delar på allt från verktyg till bostäder och idén handlar både om att det är mer hållbart miljömässigt och smartare ekonomiskt sett att dela.

Airbnb är ett utmärkt exempel på en tjänst inom delningsekonomin. Genom denna tjänst kan du hyra ut din bostad eller semesterbostad snabbt och enkelt. Det finns också tjänster som låter dig hyra ut verktyg, maskiner och liknande.

Ett annat tips för mer i plånboken är att dela ut reklam och tidningar. Det är en uppgift som inte ger några större slantar, men du får motion och en liten extra inkomst som du kan spara eller använda till något du verkligen behöver.

Vanliga frågor om att tjäna pengar

Får man tjäna pengar på sin hobby?

Du får absolut tjäna pengar på din hobby. Det finns över huvud taget inga begränsningar. Det du ska hålla koll på är att du ska bokföra och betala skatt på det du tjänar, oavsett hur inkomsterna kommer in och hur faktureringen sker. För att göra allt kring administrationen så enkel som möjligt rekommenderar vi tjänster som Frilans Finans.

Går det att tjäna pengar på Instagram och Youtube?

Det går definitivt att tjäna pengar på onlinetjänster som Youtube och Instagram. Det gäller bara att du har tillräckligt med följare eller prenumeranter. På Youtube får du betalt per annonsvisning medan du på Instagram kan ta betalt för sponsrade inlägg.

Går det att tjäna pengar på enkäter och kundundersökningar?

Du kan tjäna en del pengar på kundpaneler och enkäter. Normalt är ersättningen mellan 5-20 kr per undersökning och allt beror på hur lång tid undersökningen tar. När du har kommit upp i en viss minimisumma kan du ta ut dina pengar alternativt beställa presentkort på beloppet.

Hur tjänar man pengar snabbt?

Vi här på Sparhacks är lite emot idén att ”tjäna pengar snabbt”. Idén har nämligen klart negativa kopplingar och du ska dra öronen åt dig om någon utlovar snabba pengar online. Om du ändå vill ha pengar snabbt är det absolut bästa sättet att rensa hemma och sälja på loppisar eller på sajter som Facebook Marketplace eller Blocket.