Tjäna pengar – Mer över & mindre skulder

Header till sida om tjäna pengar

På den här sidan kan du läsa om mängder av metoder och tips för att tjäna pengar på nätet och på andra sätt. Om du får in extra pengar kan du använda dem för sparande, investeringar, resor, bidrag till välgörenhet med mera!

Bra tjäna pengar-tips från bloggen


Ju mer pengar du får in i hushållet, desto mer pengar har du att spara – så enkelt är det. Förutom lönen har du kanske möjlighet att få bidrag av olika slag och sedan är du självklart fri att utnyttja alla de andra möjligheter som finns.

När man tänker på att tjäna pengar är det idag tyvärr vanligt att man bara tänker på sitt jobb och den lön som den ger. Det finns dock mängder av andra sätt att få in extra pengar till hushållet.

Många olika sätt att tjäna pengar

Det finns mängder av sätt att tjäna mer pengar. Du hittar alla tips i kategorin om tjäna pengar här. Nedan listar jag också några snabba hacks kring att tjäna pengar online och att tjäna pengar snabbt. Kanske väljer du bara ett av mina tips, kanske går du all in och bestämmer dig för att utnyttja alla de möjligheter som du kan utnyttja. Hur som helst kan jag garantera att du kan få ihop extra pengar med mina tips på att tjäna pengar.

Tips på att tjäna pengar

På den här sajten har jag publicerat mängder av blogginlägg som på djupet går in på hur du kan få mer pengar. Det extra du får in kan du använda för att spara pengar, investera, betala av på skulder och krediter eller helt enkelt konsumera. Några tips på att tjäna pengar är:

 • Hjälp andra och få betalt för det
 • Gå med i undersökningspaneler – konsumentundersökningar
 • Frilansa
 • Starta eget
 • Öppna en webbshop
 • Börja blogga online och få pengar som affiliate
 • Tjäna pengar på Youtube eller Instagram
 • Rensa och ha loppis
 • Rensa och sälj på Blocket och andra annonssajter
 • Använd cashback-sidor
 • Hyr ut rum
 • Tjäna pengar via airbnb
 • Byt jobb (och få högre lön)
 • Sälj dina foton
 • Dela ut tidningar
 • Dela ut reklam
 • Hyr ut saker som du inte använder, till exempel verktyg
 • Tjäna pengar på att bygga en app och sälja den på App Store/Google Play

Tjäna pengar online

Det finns mängder av sätt att tjäna mer pengar. Du hittar alla tips i kategorin om tjäna pengar här. Nedan listar jag också några snabba hacks kring att tjäna pengar online och att tjäna pengar snabbt. Kanske väljer du bara ett av mina tips, kanske går du all in och bestämmer dig för att utnyttja alla de möjligheter som du kan utnyttja. Hur som helst kan jag garantera att du kan få ihop extra pengar med mina tips på att tjäna pengar.

Observera!
Observera att det inte finns något som kallas enkla pengar när det handlar om att tjäna pengar online. Du måste alltid lägga ner lite tid och energi för att lyckas. Nätet översvämmas med erbjudanden och koncept som utlovar otroliga resultat på kort tid och jag råder dig att alltid vara mycket försiktig. Om något verkar vara för bra för att vara sant så är det förmodligen en scam eller ett bedrägeri av något slag!

Några exempel på hur du kan tjäna pengar online är genom att öppna en webbshop, att blogga om något ämne du är kunnig inom för att få affiliate-intäkter, att lägga upp videor på Youtube, att sälja dina foton och gå med i kundundersökningspaneler.

Frågan är vad du tycker kan vara den bästa vägen att gå? Vill du kunna tjäna (lite) pengar snabbt eller vill du lägga ner energi och tid för att kunna tjäna mer pengar senare?

Som du ser kan du tjäna pengar hemifrån online på ett snabbt och enkelt sätt. Du blir självklart inte rik, men de små snabba första steg du tar kan bli startskottet för ett större sparande eller kanske ett första steg i strävan efter att bli skuldfri.

Kom bara ihåg att inte hoppa på varje erbjudande du träffar på. Mitt tips är att du ska vara sunt misstänksam mot allt – på så sätt undviker du missförstånd och minskar risken att förlora tid och/eller pengar.

Tjäna pengar hemifrån – snabbt och på nätet

Om du har en dator eller en mobil kan du inom bara några minuter faktiskt ha chansen att börja tjäna pengar hemifrån snabbt online. Är det verkligen sant? Ja, det tar inte många minuter att registrera sig för ett konto hos ett företag som erbjuder betalda undersökningar online. Att starta en blogg tar inte många minuter och att skriva några bra inlägg tar kanske ett par dagar.

Tjäna pengar på att blogga

Om du börjar blogga har du många sätt att tjäna pengar. Det är också ganska enkelt att komma igång med att skriva och skapa content av olika slag. Det knepiga är att få besökare! Genom att göra bra inlägg med innehåll som intresserar har du chansen att ranka lite högre i Google och därigenom få besökare.

Du kan också marknadsföra din blogg i sociala medier som Instagram och Facebook. För att tjäna pengar på din blogg kan du använda dig av Google Adsense, samarbeten och affiliatemarknadsföring.

Affiliatemarknadsföring handlar om att du som bloggare gör reklam för en viss webbutik eller tjänst. När dina besökare handlar via din länk får du en viss ersättning. Du kan vara affiliate inom en väldig mängd nischer så förmodligen finns minst en nisch för dig om du vill tjäna pengar som affiliate.

Tjäna pengar på Instagram

Att komma igång med Instagram kunde inte vara enklare. Det tar maximalt en minut att öppna ett konto och maximalt en minut att lägga upp ett första inlägg. Nästa steg är självklart lite tuffare. Precis som med allt annat på nätet gäller det att du skapar innehåll som attraherar och intresserar.

Målet är att samla följare och få många interaktioner (gilla, kommentera, dela) på dina posts. Med tiden kan du förhoppningsvis nå en sådan status att du kan få erbjudanden om samarbeten samt lägga upp egen reklam (till exempel affiliatelänkar – se ovan).

Ditt konto på Instagram kan också vara en slags portal till eventuella andra sätt att tjäna pengar. Du har kanske skapat en Youtube-kanal och en blogg? Då kan du använda Instagram för att locka dina besökare att besöka även dina andra forum för content.

Så här kan du tjäna pengar på Youtube

En otroligt stor andel av vi svenskar klickar in på Youtube minst en gång per dag. Det gör plattformen till ett intressant val för den som vill få mer pengar. Att lyckas få tillräckligt med besökare på Youtube för att tjäna på själva plattformen är dock riktigt svårt. Google betalar nämligen ganska dåligt.

Mellan tummen och pekfingret får man som videoproducent 5 kr per 1000 visningar. Det krävs alltså mängder av visningar för att få en inkomst att tala om.

Med en framgångsrik Youtube-kanal följer dock möjligheten till samarbeten med företag som vill exponera sina produkter eller tjänster. Kort och gott får du betalt för att på olika sätt göra reklam i dina klipp. Läs mer i min specialartikel här – 37 tips för att tjäna pengar på Youtube.

Starta eget

Att starta eget är det många som drömmer om. Att vara sin egen och kunna bestämma över sin egen tid är inte dumt, men att driva ett eget företag är också förknippat med en hel del kringuppgifter som administration och liknande. Det är något som är viktigt att komma ihåg!

Har du något ämne som du är riktigt kunnig inom? Det kan handla om allt från översättning mellan olika språk till hantverksyrken? Då har du alla möjligheter att starta en egen firma och börja ta uppdrag för att få mer pengar i kassan.

Om du inte vill gå ”hela vägen” och registrera ett företag kan du alltid frilansa. Om du är kunnig inom något ämne kan du alltid ta dig an uppdrag och sedan använda faktureringstjänster som exempelvis Cool Company eller Frilans Finans för att ta betalt.

Om du idag är anställd och vill starta eget måste du få godkänt av din arbetsgivare att du tjänar pengar via en bisyssla. Arbetsgivaren vill naturligtvis inte att du ska spendera tid och energi på egen verksamhet om det påverkar ditt befintliga jobb.

Går det att tjäna pengar på enkäter och undersökningar?

Du kan tjäna en del pengar på kundpaneler, undersökningar och enkäter. Normalt är ersättningen mellan 5-20 kr per betald undersökning och allt beror på hur lång tid undersökningen tar. Det är alltså inte så att vissas undersökningar är ”svårare” än andra”.

När du har kommit upp i en viss minimisumma (ofta 100 kr) kan du ta ut dina pengar alternativt beställa presentkort på beloppet.

Du kan göra undersökningar och enkäter på datorn och på mobilen/surfplattan. Vissa paneler har också egna appar och det är ofta lite enklare att fylla i svaren i dessa. Hur ofta du får en enkät att fylla i beror på vilken information om dig själv som du fyller i på din profil. Hos de flesta enkätföretag kan du dock räkna med minst en handfull undersökningar per vecka.

Så, vilka undersökningsföretag finns och vilka är de bästa? En favorit bland många är Attapoll. Det här företaget samlar undersökningar från flera enkätföretag så det kommer en strid ström av enkäter att fylla i. Uttag kan göras via PayPal och Revolut. Ett annat populärt alternativ är M3. Här kan du få ut din ersättning i presentkort.

Hur mycket kan man tjäna per månad på betalda undersökningar och enkäter? Svaret avgörs av hur mycket tid du är villig att lägga ner på att fylla i enkäter. Om du till exempel fyller i enkäter som i snitt ger 4 kr för 10 minuter per dag så blir din månadslön 120 kr. Dubblar du insatsen samlar du ihop 240 kr och så vidare.

Tjäna pengar på kryptovaluta – Tjäna pengar med Bitcoin

Det är väl ingen som har undgått kryptovalutornas framfart de senaste åren. Det började med Bitcoin men idag finns verkligen mängder kryptovalutor – vissa seriösa, andra mindre seriösa.

Kan man tjäna pengar på kryptovaluta? Kan man tjäna pengar på Bitcoin? Svaret är ja på båda frågorna. Om du köper en kryptovaluta och den sedan går upp i värde så har du tjänat pengar. Det är precis som med vilken annan investering som helst.

Med krypto ska man dock vara lite extra försiktig. Valutorna är nämligen mycket volatila. Det betyder att värdet på dem går upp och ned mest hela tiden och svängningarna kan vara rejäla. Det är därför klokt att börja mycket smått och också att sprida riskerna.

Man ska aldrig lägga alla ägg i en korg och det gäller särskilt för krypto som Bitcoin, Ethereum med flera. Kom också ihåg att det kan finnas växlingsavgifter och andra avgifter förknippade med att köpa och äga Bitcoin och andra kryptovalutor. 

Tjäna pengar efter jobbet

Du behöver absolut inte starta eget eller gå all in med en frilansverksamhet för att kunna få in mer pengar till hushållskassan. Du kan idag sälja din kunskap på många olika sätt.

Du kan faktiskt också sälja din kropp (din aktivitet i vardagen alltså!) och få ersättning. Nedan är några exempel på hur du kan tjäna pengar på extrajobb utanför jobbet:

 • God man för någon äldre, någon med funktionsnedsättning eller en nyanländ
 • Hjälpa till med läxläsning
 • Tjäna pengar på att sälja bilder till bildbyråer eller onlinearkiv
 • Översätta till och från ett språk du kan
 • Skriva texter (content) till sajter på nätet
 • Göra quiz av olika slag
 • Tjäna pengar på e-handel i egen webbutik eller på sajter som CDON och Amazon
 • Designa spel i digitala världar som exempelvis Roblox

En snabb googling ger dig mer information om hur du kan använda dina kunskaper för att hjälpa andra (och få betalt!).

Tjäna mycket pengar på kort tid – går det?

Det här är en bra (och lite knepig fråga)! Grunden i vårt samhälle är att vi byter vår tid mot lön och det kan göra det svårt att tjäna mer, särskilt på kort tid.

Går det ändå att tjäna mycket pengar på kort tid? Det kan gå och det kan vara helt lagligt. Vi kan titta på några exempel.

 • Du jobbar som vikarie eller timanställd med möjlighet att påverka dina pass och dina timmar. Ökar du arbetstiden kan du också öka dina inkomster snabbt.
 • Du jobbar heltid och det har dykt upp ett nytt projekt som du involverar dig i. Det innebär fler timmar och mer övertid vilket ger mer i lön.
 • Du börjar ett extraknäck av något slag och arbetar kvällar och helger. Du lyckas bra och kan därigenom tjäna mycket pengar på kort tid.

Gemensamt för dessa exempel är att du jobbar för att tjäna pengar. Det är det som ska till för att du ska kunna öka inkomsterna.

Tjäna pengar genom att sälja saker – Rensa och sälj

Du kan definitivt tjäna pengar genom att sälja saker! Det här tipset är väl en blandning av ett spartips och ett tips för mer pengar. Genom att rensa hemma och sälja får du ju egentligen tillbaka pengar på något du redan har köpt

Att sälja saker som du bara ha liggande hemma kan vara en riktigt god affär. Det finns nämligen undersökningar som visar att ett genomsnittligt hushåll har prylar, leksaker och annat till ett värde av omkring 20 000 kr som bara ligger och samlar damm hemma.

Sälj dina saker på Blocket, på annonssajter på nätet eller på Facebook Marketplace. Du kan självklart också anordna en loppishemma!

Få rabatter genom cashback

Cashback på nätet är ett relativt nytt påfund. Det handlar om att du får rabatt på de köp du gör på nätet. Det kan handla om allt från någon enstaka procent upp till tio procent eller mer. Hur som helst får du pengar tillbaka och det är något du definitivt bör utnyttja.

Det finns idag flera ”portaler” för cashback, varav Refunder är den mest kända. Använd alla möjligheter som finns till cashback oavsett du ska köpa kläder, leksaker, prylar för heminredning eller något annat.

Investera och tjäna pengar

Genom att investera kan du få mer pengar. Du tjänar inte mer i ordets rätta bemärkelse men du kan få mer på kontot. Att investera är att köpa en tillgång med förhoppningen om att den kommer stiga i värde och/eller ge avkastning på annat sätt (ränta, utdelning med mera). Om du vill investera och tjäna pengar har du många så kallade instrument att välja mellan.

Några exempel är:

 • Räntekonto/sparkonto
 • Aktier
 • Fonder
 • Certifikat
 • Warranter och optioner
 • Lån till fastighetsinvesteringar (crowdfunding)
 • Lån till företag (P2P)
 • Lån till privatpersoner (P2P)
 • Valutor (Forex)
 • Kryptovalutor såsom Bitcoin

De översta fem är de klassiska finansiella produkterna och det är räntekonto/sparkonto, aktier och fonder som är de mest vanliga för den stora allmänheten. Har du investerat i någon finansiell produkt tidigare?

Oavsett din erfarenhet och kunskapsnivå måste jag poängtera att det är mycket viktigt att du sätter dig in i vad du köper. Läs på och läs på igen!

Andra tips för mer pengar

Ovan har jag nämnt de vanligaste sätten att tjäna pengar snabbt, online och genom att starta eget. Det finns självklart betydligt fler möjligheter att få extra tillskott till hushållskassan.

Delningsekonomi är ett ord som uppfanns för bara några år sedan. Det handlar om en ekonomi där man delar på allt från verktyg till bostäder och idén handlar både om att det är mer hållbart miljömässigt och smartare ekonomiskt sett att dela.

Airbnb är ett utmärkt exempel på en tjänst inom delningsekonomin. Genom denna tjänst kan du hyra ut din bostad eller semesterbostad snabbt och enkelt. Det finns också tjänster som låter dig hyra ut verktyg, maskiner och liknande. En snabb googling är vad som krävs för att du ska hitta en tjänst du kan titta närmare på.

Ett annat tips för mer i plånboken är att dela ut reklam och tidningar. Det är en uppgift som inte ger några större slantar, men du får motion och en liten extra inkomst som du kan spara eller använda till något du verkligen behöver.

Vanliga frågor om att tjäna pengar

När man tänker på att tjäna pengar är det normalt lönen man fokuserar på. Andra möjligheter kan kännas lite längre ifrån det vanliga och då kan man ha en del frågor. Här är svar på några vanliga frågor om att tjäna pengar på internet och på andra sätt.


 • Får man tjäna pengar på sin hobbyverksamhet?

  Du får absolut tjäna pengar på din hobbyverksamhet – annars skulle nog inte så många välja att starta verksamheter över huvud taget! Det du ska hålla koll på är att du ska bokföra och betala skatt på det du tjänar, oavsett hur inkomsterna kommer in och hur faktureringen sker. För att göra allt kring administrationen så enkel som möjligt rekommenderar jag tjänster som Frilans Finans.

  Kom också ihåg att hobbyverksamhet är tänkt för verksamhet i mycket liten skala där huvudsyftet inte är att dra in stora pengar. Om verksamheten bär frukt är enskild firma eller aktiebolag nästa steg. Läs gärna mer på Skatteverkets hemsida. Skatteverkets handläggare brukar också vara riktigt bra på att berätta vad som gäller och lotsa rätt.

 • Kan man tjäna pengar på Amazon?

  Amazon, som nu finns i Sverige, är en plattform för säljare inom alla tänkbara områden. Det är väl egentligen bara rymdraketer som inte finns till försäljning på sajten!

  Du kan ha en verksamhet på Amazon som e-handlare, som privatperson och/eller som så kallad dropshipper. Det är ganska enkelt att komma igång, men det gäller självklart att du säljer en produkt som är efterfrågad och att du gör marknadsföring för din produkt

 • Går det att tjäna pengar på Instagram och Youtube?

  Det går definitivt att tjäna pengar på onlinetjänster som Youtube och Instagram. Det gäller bara att du har tillräckligt med följare eller prenumeranter. På Youtube får du betalt per annonsvisning medan du på Instagram kan ta betalt för sponsrade inlägg.

 • Hur tjänar man pengar snabbt?

  Jag är lite emot idén att ”tjäna pengar snabbt”. Idén har nämligen klart negativa kopplingar och du ska dra öronen åt dig om någon utlovar snabba pengar online. Om du ändå vill ha pengar snabbt är det absolut bästa sättet att rensa hemma och sälja på loppisar eller på sajter som Facebook Marketplace eller Blocket.

 • Kan man verkligen tjäna pengar när man sover?

  När du förvärvsarbetar får du betalt för den tid du befinner dig på en arbetsplats och/eller presterar något. Dygnet har som bekant fler timmar än de åtta som innebär heltid – finns det då någon möjlighet att tjäna pengar efter jobbet på något sätt?

  Självklart! Tänk dig exempelvis sparande på bankkonto. Du får ju ränta hela tiden, även när du sover. Detsamma gäller investeringar på börsen. Har du en blogg med annonser kan du få ersättning varje gång en besökare gör exempelvis ett köp oavsett tidpunkt på dygnet. Ju fler extra källor till inkomster du har, desto mer kan du tjäna medan du sover, tittar på TV, umgås med familjen, etc.

 • Tjäna pengar och skatt – Hur fungerar det?

  Kan man tjäna pengar utan att betala skatt? Grundregeln är att alla inkomster ska beskattas. Tjänar du till exempel 1000 kr på en blogg så ska pengarna beskattas i din inkomstdeklaration. Det finns inga undantag för internetinkomster, kryptovalutor eller liknande.

  Skatteverket har en utmärkt sida för deklaration och skatter av olika typer av inkomster. Här kan du till exempel läsa om inkomster för hobbyverksamhet och pengar, hyra ut bostad/bil/saker, spel på internet, loppmarknader samt försäljning av tjänster och gig. Här finns också information om hur du ska redovisa inkomsterna och vad du ska dokumentera. Kolla gärna en gång för mycket så att du gör allt rätt.

 • Vilka är jobben där man tjänar mycket pengar?

  Siktar du på att rikta in dig mot ett yrke och ett jobb där man tjänar mycket pengar? Yrkena med högst lön i Sverige är kanske inte så otippade. Det handlar framför allt om chefsjobb inom olika branscher. Det är tydligt att chefsroller och ansvar betalar sig. I övrigt är yrken med hög lön de som kräver en längre utbildning.

  Det handlar till exempel om ingenjörer, jurister/advokater och läkare.

  Topp 5 – högst månadslön i snitt (2020 – Siffrorna kommer från SCB)
  Chef inom bank/finans/försäkring
  Generaldirektör/Landstingsdirektör/Kommundirektör
  Mäklare inom finans/bank
  Chef inom bank/finans/försäkring (mellanchef)
  Ekonomi- och finanschef

 • Kan man tjäna pengar genom spel?

  Reklamen utlovar guld och gröna skogar – om du väljer att spela på sajt X så finns massor av spännande spel och chansen att vinna stora pengar. Verkligheten är en annan än vad som diktas upp i spel- och casinoreklamen.

  Sanningen är att huset alltid vinner och att spelande på sportbetting och casino är en förlustaffär. Tyvärr är det också vissa som tror sig kunna vinna över både slump och tid och därmed riskerar att hamna i ett spelberoende.

  Det går definitivt att tjäna pengar på betting och casino – i alla fall lite då och då. I det långa loppet förlorar man dock. Att försöka tjäna pengar på att spela på nätet eller i verkliga livet är därför inget som kan rekommenderas.

 • Hur tjänar man mer pengar?

  Det finns ett generellt svar och ett individuellt svar på frågan. Tänker vi generellt kan man säga att utbildning, byte av jobb, start av extrajobb och investeringar i värdepapper kan vara sätt att tjäna mer pengar. Dessa aktioner ger dig möjligheter att öka din lön/dina inkomster. Om du startar eget vid sidan av ditt vanliga har du alla möjligheter att tjäna mer pengar!

  Det individuella svaret får du stå för. Har du till exempel möjlighet att genom en utbildning på jobbet få ett större ansvar så kan det vara rätt väg att gå. Med mer ansvar följer normalt en högre lön.

  Kanske kan du öka ditt sparande så att du kan investera mer? Kanske kan du ta dig an ett extrajobb på kvällar och helger? Gör en ordentlig djupdykning i ditt liv för att se hur du kan tjäna mer pengar. Lycka till!

 • Hur kan man tjäna pengar när man är föräldraledig eller arbetslös?

  Är du mammaledig, pappaledig eller arbetslös? Då vet du säkert att din inkomst är betydligt lägre jämfört med när du arbetade. För vissa kan denna minskning i inkomst vara besvärlig i vardagen och det är många som funderar kring om man kan tjäna lite extra pengar under tiden man är föräldraledig eller arbetslös. 

  Det finns möjligheter att arbeta extra under tiden man är arbetslös. Det brukar kallas godkänt extraarbete och det är a-kassan som som godkänna. För föräldrapenning gäller andra regler eftersom man är ledig från jobbet för att ta hand om barn. Jag rekommenderar en kontakt med Försäkringskassan för mer information.

 • Kan man tjäna pengar om man är barn?

  Är du själv barn/ungdom eller är du kanske förälder till en 13-åring eller 15-åring? Då kanske du undrar om man kan och får tjäna pengar om man är barn. Grundregeln är att barn är omyndiga och därför helt enkelt har begränsad rätt att hantera pengar.

  Men, ingen huvudregel utan undantag!

  Den som har fyllt 13 år har möjlighet att ta lättare jobb (lätt som i inte fysiskt tungt) och få betalt för det. Det är det som gör att man som barn till exempel kan jobba med att dela ut reklam. Det är Arbetsmiljöverket som tar fram reglerna för detta – länk

  Från och med 16 års ålder öppnas många nya möjligheter att tjäna pengar om man är barn. Man får i grunden ta ett vanligt jobb på upp till 40 timmar i veckan. När det gäller arbetsmiljö och -skydd gäller dock lite tuffare regler än för någon som är vuxen. Den som är 16 år får också själv bestämma över sina egna pengar och kan också starta egen firma.

 • Hur mycket kan man tjäna?

  Den här frågan har inget direkt svar. Hur mycket man kan tjäna beror på utgångsläge, livsval, tid, motivation och mycket mer. En del tur är också involverad i ekvationen. Ju mer man går in för att tjäna pengar, desto bättre kommer det att gå – så långt är dock klart. Sedan finns det många faktorer som är svåra att förutse.

  Viktigt i min mening är att du bestämmer dig för en ambitionsnivå som du känner att du kan hålla dig på – oavsett vad du ger dig in på. Om du måste ge upp efter en tid känns din satsning kanske meningslös. Om du känner att du står och stampar kanske du upplever att du borde satsat mer tidigare.

 • Kan man tjäna pengar från mobilen?

  En mobil är idag ungefär som en dator. Visst, skärmen är mindre men sett till vad man kan göra med en smartphone är datorn på många sätt onödig. Du läser säkert denna text på mobilen och det är faktiskt en mycket stor andel av besökarna på Sparhacks.se som använder en iPhone eller Android-mobil.

  Utifrån det är det självklart att du kan tjäna pengar från mobilen på alla möjliga sätt. Alla tjäna pengar tips som jag presenterar på den här sidan kan utnyttjas i mobilen via appar eller mobilvänliga webbplatser.

Fler artiklar om att tjäna pengar

Fler intressanta artiklar