Gratis material – 8 mallar att ladda ner & skriva ut

header för artikel om gratis mallar och material

Ladda ner och skriv ut mitt gratis material för din privatekonomi med mallar, budgetmallar och roliga bingospel med bingobricka att skriva ut.

Roligt att du har hittat hit. Här finns gratis material inom budgetering och ekonomi i allmänhet tillsammans med smarta verktyg för sparande, mallar för att målspara enklare och mycket mer.

Den här sidan är levande och uppdateras ofta med nya smarta mallar och verktyg. Kika in lite då och då för att se om det har dykt upp något nytt gratis material att ta del av!

Här hittar du bland annat:

  • Budgetmall
  • Material för köpstopp
  • Sparmallar och bingobrickor för att göra det roligare att spara

Om du tycker att mallarna är bra, dela gärna med en vän 🙂

Budgetmall – ladda ner här

Inkomster minus utgifter, lånebetalningar och sparande/investeringar – allt får du stenkoll på med min budgetmall. Du kan använda den både inför en månad för att så att säga budgetera enligt ordets rätta lydelse och som en koll på det faktiska utfallet för månaden.

Klicka på ikonen nedan för att ladda ner budgetmallen.

Gratis material för köpstopp och kryss!

Jag är ett mycket stort fan av idén med köpstopp och minst lika fascinerad av idén med att sova på saken. Köpstopp innebär noll konsumtion och därmed mer att spara till framtiden, till något roligt, till välgörenhet – ja vad som helst! 

Ett lite roligt och pedagogiskt sätt att hålla koll på sin konsumtion och sin vilja att köpa mindre och mindre ofta är att helt enkelt kryssa köpfria dagar i en kalender. Du har säkert en kalender hemma du kan använda, men här är en kalender enbart för att kryssa dagar med köpstopp. Sätt ett kryss, ett hjärta eller vad du nu vill!

Du hittar mallen för köpstopp och kryss med ett klick på symbolen nedan. Ladda ner ditt gratis material nu direkt.

Gratis material för sparboxar

Det går normalt alltid bättre att spara om man har ett tydligt mål, en tydlig tidsplan och ett konkret belopp att sikta på. Det är också lättare att spara om målet känns nära i tiden och aktuellt utifrån krav, behov och vad man önskar.

En idé är att spara i mindre potter på kort sikt. Den idén tycker jag är utmärkt eftersom man nästan ”omärkligt” kan nå målen utan större besvär. Jag har tagit fram en mall för ”sparboxar” på kort sikt. Tanken är att sparandet ska handla om hundralappar upp till några tusenlappar – inte placeringar till pensionen!

Ladda ner mall för sparboxar via ett klick på ikonen nedan!

Mycket nöje med min mall för sparboxar!

mallar listor privatekonomi
Med gratis budgetmallar och ekonomimallar blir det enklare att spara!

Matschema – Ladda ner här

Min mall för matschema består av plats för meny för alla veckans dagar samt utrymme för att skriva ner vad som behöver inhandlas. Att skriva och följa ett matschema kan vara guld värt om du vill spara (och förenkla veckans inköp!).

Ladda ner mall för matschema här och skriv ut den så kan du börja planera direkt! Klicka på ikonen nedan!

Mallar/bilder för att visualisera ditt sparande

Sparande kan lätt bli abstrakt och det abstrakta kan vi snabbt glömma bort. Om du gör något praktiskt med händer och ögon kan du förstärka det positiva med att spara. Därför har jag satt ihop ett par bilder som kan göra det lättare (och roligare!) att spara.

Klicka här för min ”spar jar” (kruka/burk) eller klicka här för mitt ”sparhus”. Välj den mall som du tycker passar dig bäst eller skriv ut båda två!

Spela bingo och spara – bingobrickor att skriva ut

Spara lite varje dag för att på någon månad eller två nå till 1000 kr i sparade pengar? Eller vill du spara till 10 000 kr? Jag har satt ihop två stycken ”bingobrickor” där varje kryss (sparad slant) tar dig närmare ditt mål. Bland mitt gratis material är dessa två lite av mina favoriter.

Gratis bingobricka att skriva ut för bingo 1000 kr finner du här – Spela bingo 10 000 kr finns här.

Jag hoppas att du får glädje av mina mallar och gratis material för en bättre (och roligare?) privatekonomi. Kika gärna in på min blogg med alla inlägg för att ta del av mer nyttig information om privatekonomi.

Fler intressanta artiklar