Så här hittar du billig flyttfirma – 5 riktigt bra tips

bild på hund och låda för att visa på billig flyttfirma

Det är mycket som ska ordnas när du ska flytta. En absolut central del är självklart själva packningen och transporten mellan bostäderna. I den här guiden får du tips på hur du kan välja rätt firma för jobbet. Du får helt enkelt tips på hur du hittar en billig flyttfirma som samtidigt levererar kvalitet.

Vi måste samtidigt nämna att det kanske inte är det allra viktigaste att du väljer den absolut billigaste flyttfirman. Det finns så många andra saker än priset att väga in. På det stora hela vill du att flytten ska gå så smidigt som möjligt – det är det viktigaste.

I den här guiden kan du läsa om våra 5 tips för billig flyttfirma. Du får också svar på några vanliga frågor om flytt i allmänhet och några detaljer kring priser.

Våra 5 tips för en billigare flytt:

 • Tänk ut exakt vad du behöver
 • Jämför offerter
 • Undersök omdömen
 • Förhandla om priset
 • Försök vara flexibel

Fundera ut vad du behöver

Vad ingår egentligen i en flytt hos en billig flyttfirma? Det är en fråga du ska ställa dig och en fråga du ska få svar på. Vanligtvis ingår följande i en flytt:

 • Lastning
 • Transport
 • Lossning

En flytt kan dock innehålla så mycket mer, till exempel:

 • Packning
 • Packning av ömtåliga saker
 • Extra tynga och/eller svåra lyft
 • Demontering och montering

Om du vill ha det absolut lägsta priset hos en billig flyttfirma är det lastning – transport – lossning du ska beställa. Frågan är dock om det är precis det just du behöver. Du kanske behöver fler moment än så. Om du vet precis vad du behöver är det lättare att hitta rätt.

Ta in och jämför offerter

För att få en bild av vad en flytt i din stad eller mellan städer kan kosta bör du ta in och jämföra offerter. Det är en enkel sak. Du tar fram en lista på tänkbara flyttfirmor och kontaktar dem med dina önskemål. Försök att vara så exakt du kan. Du kommer då att få ett prisförslag så du kan hitta rätt billig flyttfirma.

När du har fått in offerter ser du vilken som är den billigaste flyttfirman. Du ser också hur mycket det skiljer till den aktör som är något dyrare, och så vidare. Priset är antagligen det du har mest i fokus, men titta på helheten.

Undersök vad andra tycker

Det går inte att gömma sig idag. En firma som gör kunderna nöjda får fina omdömen och recensioner på olika sajter som Facebook, Reco med flera. En firma som gör motsatsen får givetvis dåliga betyg.

Se vad tidigare kunder säger om de olika firmor du har sett ut. Ta gärna också hjälp av vänner och bekanta, till exempel på Facebook. Fråga vad andra har för erfarenheter av olika firmor. Vad var bra? Vad var mindre bra? 

Tveka inte att förhandla

Det skadar aldrig att förhandla, eller pruta om man så vill. Det finns alla möjligheter att med några frågor och några bra argument få ner priset åtminstone en liten bit. Ofta kan också en billig flyttfirma vara lite flexibel med innehållet i sina olika paket och därmed erbjuda någon rabatt eller två.

Var flexibel med innehållet i din flytt

Kanske kan du stå för en lite större del av flytten själv? Behöver du verkligen hjälp med en stor del av packningen eller löser du det på egen hand? Kanske kan du vara något flexibel med datum? För att få ner kostnaderna är det en bra idé att vara flexibel på olika sätt. 

Hur mycket kostar en flyttfirma per timme?

Snittpriset per timme för en person och lastbil är omkring 500 kr. Det är ett grundpris för just en person och utan olika tillval. Den här prisuppgiften är efter RUT-avdrag. Bra att veta är att många flyttfirmor erbjuder fast pris.

Anlita billig flyttfirma eller flytta själv?

Det kan kännas lockande att slippa kostnaden för en flyttfirma. Det finns dock många nackdelar med att ordna med all packning och all transport på egen hand. Om du inte har ett endast mycket litet bohag är vår rekommendation att du anlitar en firma.

Nackdelarna med att flytta själv är många, till exempel:
Det tar tid!
Du måste hyra bil (och ha körkort)
Du måste ta ledigt från jobbet
Det är tungt och du riskerar skador
Du riskerar skador på dina saker

Hur flyttar man riktigt billigt?

Den billigaste varianten av flytthjälp från en firma inkluderar hyra av lastbil med chaufför som också hjälper till att lasta och lossa möbler och lådor.

Billiga flyttfirmor runt om i landet

Det finns aktörer som kan hjälpa dig med flytten överallt i Sverige. Det finns till och med aktörer som fungerar som kedjor med verksamhet på många orter. Du är bara en snabb sökning från att hitta ett bra urval av aktörer som erbjuder flytthjälp.

Stockholm

En billig flyttfirma i Stockholm kostar normalt något mer än snittet för Sverige som helhet. Det beror bland annat på de högre prisnivåerna och på att framkomligheten i storstaden helt enkelt är lite sämre.

Med lite detektivarbete kan du dock hitta firmor som erbjuder bra priser. Se över vilka alternativ som finns, begär in offerter och jämför för att hitta den billigaste flyttfirman i Stockholm för dig.

Göteborg

Letar du efter en billig flyttfirma i Göteborg? Du har många alternativ att välja mellan och din uppgift blir helt enkelt att se vilken som erbjuder det du behöver, detta till det bästa priset. Var noga när du meddelar dina önskemål och se till att du tar in ett antal offerter.

Billig flytthjälp i hela Sverige

Det finns såklart flytthjälp att anlita i varje lite större stad i Sverige. Självklart har du dock fler alternativ ju större staden är. Med fler alternativ är också konkurrensen större och det kan leda till lägre priser. Förmodligen kan du hitta billigare flytthjälp i exempelvis Linköping och Uppsala än vad du kan i Landskrona eller på Öland.

Sök på Google, ta reda på vilka flyttfirmor dina vänner och bekanta har anlitat och se till att ta in offerter. På så sätt hittar du lättare en billig flyttfirma som passar dina behov och krav.

Sammanfattning

I den här artikeln har vi presenterat tips på hur du hittar och väljer en bra, billig flyttfirma sför din flytt. Som du ser finns det lite att tänka på och några moment att gå igenom. Deet kan dock vara värt att göra en gedigen insats. En flytt kostar en hel del pengar och det skadar aldrig att spara några tusenlappar eller mer. Går du i flyttankar? Sätt ett bokmärke på den här sidan!

Fler intressanta artiklar