Spara 1000 kr enkelt – bra tips och BINGO

spara 1000 kr med sparbingo

I den här artikeln ger jag några handfasta tips på hur du kan spara 1000 kr ganska enkelt och ganska snabbt. Självklart kommer pengarna inte att flyga in på ditt sparande, men att sätta igång att lägga undan behöver verkligen inte vara någon omöjlig historia. Jag hoppas att du får nytta av den här artikeln. 

Att börja spara kan kännas lite knepigt. Var börjar man egentligen? Ska man ha ett mål? Vilket mål? 1000 kr? Hur mycket ska man spara per dag? Måste man spara just varje dag, eller räcker det med en slant en gång per vecka?

Börja med 1000 kr

Att spara ihop till en handpenning på en bostad eller en semesterresa för hela familjen kan kännas oöverstigligt. Det är ju så många tusenlappar som ska sparas ihop! Varför inte börja med att spara 1000 kr? Det är en betydligt mer beskedlig utmaning!

Hur mycket är 1000 kr? Det är cirka 33 kr per dag i 30 dagar eller 10 kr per dag i 100 dagar. Om du bryter ner totalsumman på det här viset ser du förmodligen att du har alla möjligheter att börja spara, och det ganska enkelt. 

Tänk så här: Vad i min konsumtion dagligen och veckovis skulle jag kunna ta bort för att spara 1000 kr på exempelvis en eller två månader? På min sida om 299 spartips finns just 299 stycken tips du kan använda direkt eller som inspiration för att komma på egna tips. 

Några direkta och snabba tips är:

  • Säg upp ett abonnemang/en prenumeration
  • Strunta i läsk, kaffe & energidryck
  • Veckohandla med inköpslista
  • Sälj någon pryl på nätet
  • Gör inga appköp/spela inte om pengar på casino eller liknande
  • Ät riktigt billig frukost (havregrynsgröt funkar alltid)
  • Ät några riktigt billiga middagar per vecka

Givetvis passar inte allt (in) på dig. Huvudsaken är att du börjar tänka på ett lite annorlunda sätt.

Säg att du struntar i en fika med vännerna med kaffe och macka. Det är garanterat 100 kr. Du sparar sedan in 100 kr på att veckohandla och får in 300 kr på en pryl du ändå aldrig använder. Med gröt till frukost och exempelvis pasta med tomatsås till middag (se Köket för tips på att liva upp det hela) ett par gånger i veckan är sparar du kanske flera hundra i veckan och då blir det lätt att spara 1000 kr.

Så här kan du räkna på ditt sparande

Med rätt tänk minskar du ditt spenderande, men hur ska du mäta ditt sparande exakt? Mitt förslag är att du spelar bingo! Det handlar då inte om ett bingo där du spelar bort dina pengar utan om ett sparbingo.

Här nedanför hittar du ett bingo med 25 rutor med olika belopp. Om du räknar ihop alla kommer du att se att totalen blir just 1000 kr. Gör överföringar exempelvis till ett nytt konto som du skapar hos din bank och se ditt sparande växa! Lycka till med att spara 1000 kr (eller mer!).

Sparbingo1000 1

Fler intressanta artiklar