Billigaste elbilen att leasa – fakta och topplista med 7 elbilar!

billigaste elbilen att leasa

Sidan innehåller reklamlänkar

Här kan du läsa om den billigaste elbilen att leasa samt en hel del matnyttigt om leasing av bilar överlag. Jag hoppas att du kan ta med dig något från den här artikeln!

Om du vill skaffa din första elbil eller bara vill ha ett pålitligt fordon som tar dig från punkt A till punkt B till lägsta möjliga kostnad kan leasing vara ditt bästa alternativ.

Att leasa en elbil kan ofta vara billigare än att köpa på grund av erbjudanden om leasing som erbjuds av många biltillverkare. Vissa kreditkort och banker erbjuder också incitament som ytterligare kan sänka den totala ägandekostnaden. Här är allt du behöver veta om att leasa en elbil 2023.

Handla mat online? Riktigt billigt? Med leverans till dörren? Det är vad Matsmart erbjuder. Upp till 80% av ordinarie pris. Perfekt för både plånbok och miljö.

Reklam / annons för Matsmart

Hur man leasar en elbil

Om du letar efter en billig elbil att leasa har du kommit till rätt ställe. Här berättar vi hur du leasar en bil, vilka modeller som är billigast att leasa och vilka kostnader du kan förvänta dig. Vad är då leasing? Jo, det handlar om att man i princip hyr sin bil av bilhandlaren. Mot en månadskostnad får man använda bilen i stort sett hur man vill.

De viktigaste punkterna i ett leasingavtal är avtalets längd, antal inkluderade mil samt givetvis månadspriset. Avtal om leasing brukar gälla i 36 månader, men det finns undantag (12 och 24 månader är inte helt ovanligt). När perioden är över lämnar man tillbaka bilen och får en möjlighet att anta ett nytt erbjudande om leasing.

När det gäller inkluderade mil är siffran ofta 1000 mil eller 1500 mil. Det är ganska lågt om man jämför med vad genomsnittsbilisten i Sverige kör per år. Så kallade ”övermil” debiteras och det är mycket viktigt att ha i åtanke.

Slutligen så är självklart månadskostnaden av vikt. Det finns ett klart samband mellan bilens nypris och leasingavgiften. En bil som kostar 700 000 kr som ny hos bilhandlaren har en högre leasingavgift än vad en bil för 300 000 kr har.

Med det sagt kan vi gå över till att kika på vilken som är den billigaste elbilen att leasa 2023!

leasa elbil

Vilken är den billigaste elbilen att leasa 2023?

Ett sätt att se till att du får det bästa erbjudandet på en leasad bil – alltså att du hittar den billigaste elbilen att leasa – är att shoppa runt efter de bästa leasingpriserna från olika biltillverkare. Här är de bästa leasingpriserna från de mest populära tillverkarna av elbilar 2023.

Här är de 7 mest prisvärda elbilarna på marknaden idag. Om du vill leasa en elbil år 2023 med den lägsta månadskostnaden ska du se till att kolla in dessa.

OBS! Priser på bilar och elbilar med leasing är färskvaror. Den här artikeln kommer inte att uppdateras så fort en bilhandlare höjer eller sänker sitt pris med någon hundralapp. Se listan över den billigaste elbilen att leasa som en slags mall för vilka typer av bilar och vilka typer av bilmärken som är billigast att leasa. För frågan om billigaste leasingbil el kan man räkna med att priser och villkor kommer att ändras flitigt de kommande åren.

Billigaste elbilen att leasa – 7 förslag

  • Hyundai Kona Electric
  • Nissan Leaf
  • Opel Mokka-e
  • Opel Corsa-e
  • Mazda MX-30
  • Renault Zoe
  • Volkswagen ID.3

Varför leasa en elbil?

Med leasing av elbil behöver du inte oroa dig för service och bilreparationer. Det ingår i din månadsavgift. Du skriver bara under ett kontrakt och betalar den annonserade månatliga leasingavgiften och kör iväg i din drömbil. Inget köpslående med återförsäljare, ingen oro för om bilen är värd pengarna, bara sinnesfrid och ett leasingavtal som är slut när du vill att det ska vara slut.

Det finns många fördelar med att leasa en elbil. En fördel är kostnaden. I stället för att betala kanske 500 000 kr eller ännu mer för en ny elbil kan du komma undan med en relativt låg månadsavgift. Du får helt enkelt köra en splitter ny elbil utan att behöva ta ett billån eller låna extra på huset. En annan fördel är att du faktiskt alltid kör en ny eller nästan ny bil. Du har alltså högsta säkerhet och effekt i allt i bilen.

Nissan erbjuder bra priser för leasingavtal för sina fordon

En mycket prisvärd elbil att leasa är Nissan Leaf, som kan leasas för strax över 3000 kr per månad. Näst mest prisvärd är Nissan Versa. Om du letar efter en prisvärd bil att leasa i den nedre delen av prisspektrumet har du kommit till rätt ställe. Några av de mest prisvärda bilarna på marknaden idag är Nissan Versa och Nissan Leaf.

Hyundai erbjuder prisvärda leasingavtal för sina elbilar

Hyundai Kona är ett av de mest prisvärda leasingalternativen både för Hyundai-fordon och överlag. Det kostar inte mycket mer än 3000 kr per månad att leasa den här elbilen. Hyundai IONIQ är ett annat alternativ att kika närmare på – dock med en större prislapp.

Mazda MX30 – Billigaste elbilen att leasa

Det är lätt hänt att prislapparna drar iväg när det handlar om att leasa en elbil. Det behöver dock inte kosta mer än 2500 kr per månad att köra en helt ny elbil. Mazda erbjuder nämligen privatleasing för sin Mazda MX-30 till en prislapp på 2495 kr i månaden.

Billigaste elbilen att leasa – Slutsats

Mazdas modell är alltså den billigaste elbilen att leasa, men överlag behöver du inte spendera en förmögenhet för att få en pålitlig och prisvärd elbil. De 7 mest prisvärda elbilarna att leasa på marknaden idag är alla prisvärda alternativ som är pålitliga, prisvärda och lätta att köra. Ta en tur till bilhallen och provkör. Ta reda på vilka villkor som gäller (särskilt kring övermil) och prata eventuellt ihop dig med familjen. Kanske kör du en ny elbil inom bara några dagar.

>> Tips: Det finns många fler nyttiga artiklar om pengar och bil här på sajten. Skulle den här artikeln om den billigaste elbilen att leasa inte vara optimal kanske du vill läsa om besiktning eller hur man kan minska på bränsleförbrukningen.

Fler intressanta artiklar