Handla mat i lågprisbutiker – BILLIGASTE mataffären

Spartips: Handla i lågprisbutiker

Inlägget innehåller reklamlänkar

Billigaste mataffären, vilken är det? Var handlar du billigast mat? Var får du ihop den billigaste matkassen med de vanligaste matvarorna?

Här får du svaret!

Billigast mat överlag? Då ska du handla hos Matsmart på nätet. Upp till 80% på ordinarie priser och schyssta fraktvillkor (ända till dörren!). Hos Matsmart handlar du svinnsmart och billigt! Prova nu och spara rejält.

Mat behöver inte bli dålig bara för att utgångsdatumet närmar sig och mat är givetvis inte dålig bara för att det har blivit något feltryck på förpackningen!

Reklam / annons för Matsmart

Genom att handla billigare mat kan du spara mycket pengar varje vecka, varje månad och varje år. Det handlar om tusenlappar! Och, du behöver inte tumma på kvaliteten.

I den här artikeln berättar jag om vilken som är den billigaste matbutiken för ditt hushåll. Häng med!

Billigaste mataffären – det snabba tipset!

Eftersom du har trillat in på den här sidan för att du vill spara pengar är min rekommendation att du handlar på Willys och Lidl om du vill hitta billigast mat.

Om någon vara inte finns i det något begränsade utbudet hos Lidl finns den garanterat hos Willys. Det kan alltså krävas att du handlar på två ställen. Krångligt och tidsödande? Din plånbok kommer att tacka dig och du får betydligt mer att röra dig med varje månad!

Billigaste matkassen för ditt hushåll

Vilken mataffär är billigast i Sverige? Vilken matkasse är billigast? Det finns strax över en handfull matvarukedjor i Sverige, bland annat:

  • Coop (i olika former)
  • Tempo
  • Willys
  • Hemköp
  • Netto
  • Lidl
  • ICA (i olika former)

Bland ovan är det främst Willys och Lidl som räknas som billiga mataffärer, som alltså erbjuder billig mat i förhållande till övriga aktörer. Det är också något som dessa kedjor trycker rejält på i sin annonsering.

Willys affärsidé är att erbjuda Sveriges billigaste matkasse medan Lidl marknadsförs med att allt annat är ”olidligt”. Ganska fyndigt!

Vem vill betala för mycket för mat och annat för hushållet? Uppenbarligen är det en hel del eftersom kedjor som ICA och Coop går alldeles utmärkt. Visst har dessa kedjor en fördel av att bestå av betydligt fler butiker än Lidl, och visst är det bekvämt att gå till den närmaste butiken, men varför betala för mycket i onödan? Alla vill väl ha billig mat?

Vilken är då den billigaste mataffären? Den frågan ska jag besvara. Så här i inledningen kan jag dock säga att de flesta undersökningar pekar ut Willys som den billigaste matbutiken. Observera att mitt svar bygger på en subjektiv bedömning – inte hårda fakta – men generellt torde min bild överensstämma ganska väl med verkligheten.

Tips för att hitta den billigaste mataffären
Billigaste matbutiken? Nedan får du svaret.

Billig mataffär? Willys och Lidl är billigast

Är Willys billigare än ICA Maxi? Är Coop eller kanske ICA Maxi billigast? Det är ett ganska välkänt faktum att Willys och Lidl är de billigaste mataffärerna överlag. Självklart kan exempelvis ICA Supermarket trumfa de två butikerna på vissa varor, men om vi jämför fulla matkassar får du normalt betydligt mer om du väljer Lidl eller Willys.

Får du då samma kvalitet när du väljer den billigaste mataffären? Hos Willys hittar du allt du kan hitta hos ICA och Coop (om inte mer), bara till lägre priser. Det kan skilja en hel del kronor på diverse varor och det är pengar som du kan lägga på sparande.

Angående kvaliteten på Lidl har det tidigare gått rykten om att ”allt kött är tyskt” och liknande med avseende på att kedjan skulle ha sämre kvalitet. Det är rykten som är på väg att suddas ut, särskilt som Lidl numera försöker ha så mycket svensktillverkad mat som möjligt i sitt utbud. Ett problem med Lidl är dock att utbudet är något mer begränsat (därav att man kan hålla så låga priser).

bild för artikel om billigaste mataffären
Handla billigare mat för att få mer över

Billigaste mataffären – Hur mycket kan man spara?

Hur mycket kan man då spara på att välja Lidl och/eller Willys framför de ”vanliga” mataffärerna. Jag skulle vilja påstå att du kan spara ett antal tusenlappar varje år på att välja bort exempelvis ICA Maxi och Coop när du vill spara på mat. Några exakta siffror har jag inte, men det är bara att du jämför priserna i reklambladen för att se att det är skillnad i prisnivåerna.

Säg att du idag handlar mat och annat för hushållet för 5000 kr per månad. Du handlar idag på ICA Maxi (veckohandling) och ICA Supermarket (komplettering). Om du i stället väljer att handla på Lidl eller Willys kan du med stor sannolikhet komma undan med 4500 kr. Det är 500 kr per månad och 6000 kr per år. Det är inga dåliga summor att spara bara på att välja ”rätt” matvaruaffär för billig mat.

Billigaste mataffären med kundprogram

För att ha chansen att få de bästa erbjudandena på billig mat hos matvarubutikerna är det en god idé att vara medlem i de olika kundprogrammen/lojalitetsprogrammen. Alla matvarukedjor har sådana och det är självklart gratis att vara medlem. Om man vill kan man, till exempel hos ICA, koppla på en kredit på ett kort, men det är absolut inget krav för att få billigare mat.

ICA – Här kan du bli ”Stammis”. Det betyder att du för det första kan samla poäng och få bonus. Att du är medlem innebär också att du kan ta del av särskilda Stammis-priser. Du kan också koppla på ett bankkort eller ett kreditkort.

Coop – Coop har två olika kort för dig att välja mellan, nämligen ett bankkort och ett kreditkort. Du får bonus när du använder korten för att betala för din matkasse.

Lidl – Lidls kundklubb kallas Plus. Som medlem får du bonus på varje köp och kan också ta del av kuponger och erbjudanden. Allt sköts via en app så du har alltid med dig dina kuponger och liknande.

Willys – Plus är namnet också på Willys kundprogram för billigare mat. För att gå med behöver du inte skaffa ett kort. Det räcker att du kopplar ditt befintliga bankkort eller kreditkort till ditt konto. Dina belöningar kan bestå av gratis gåvor, gratis hemkörning vid e-handel, rabatter med mera.

Vilken aktör är den billigaste mataffären utifrån priser och kundprogram? Vilken matkasse är billigast? Min uppfattning är att Lidl är den matbutik som har billigast priser sett till faktiska priser i kronor och ören.

Om man jämför exakt med en varukorg med exakt samma varor vinner dock Willys. Det beror på att Lidl inte kan vara med i beräkningen då man inte har alla de matvaror som finns hos de andra mataffärerna och lågprisbutikerna.

Jämför man Willys och Lidl sett till kronor och ören beror det förmodligen mycket på användningen av kundprogrammen vilken mataffär som faktiskt blir billigast.

Tänk smart – Spara in på mat

Jag hoppas att du fann intressant och nyttig information här i min artikel om billigaste mataffären och hur du kan spara extra genom kundprogram och lojalitetsprogram. Mat är en stor utgiftspost oavsett storlek på hushållet och här kan nog många spara en hel del pengar.

Handlar du gärna din mat online? Det finns numera riktigt goda möjligheter att handla mat på nätet. Vilken är då den billigaste mataffären på nätet? Det är en lite knepigare fråga att besvara och den blir föremål för en annan artikel!

Fler intressanta artiklar