Hoppa till innehÄll

Handla mat i lĂ„gprisbutiker – BILLIGASTE mataffĂ€ren

InlĂ€gget innehĂ„ller reklam genom annonslĂ€nkar för Matsmart, Åsiktstorget och Hello Fresh.

Billigaste mataffĂ€ren, vilken Ă€r det? Var handlar du billigast mat? Var fĂ„r du ihop den billigaste matkassen?

HÀr fÄr du svaret!

Genom att handla billigare mat kan du spara mycket pengar varje vecka, varje mÄnad och varje Är. Det handlar om tusenlappar! Och, du behöver inte tumma pÄ kvaliteten.

I den hÀr artikeln berÀttar jag om vilken som Àr den billigaste mataffÀren för ditt hushÄll. HÀng med!

?c=19598&m=2102133&a=417504&r=&t=html


Billigaste mataffĂ€ren – det snabba tipset!

Eftersom du har trillat in pÄ den hÀr sidan för att du vill spara pengar Àr min rekommendation att du handlar pÄ Willys och Lidl om du vill hitta den billigaste mataffÀren. Om nÄgon vara inte finns i det nÄgot begrÀnsade utbudet hos Lidl finns den garanterat hos Willys. Din plÄnbok kommer att tacka dig och du fÄr betydligt mer att röra dig med varje mÄnad.

  • Mat behöver inte bli dĂ„lig bara för att utgĂ„ngsdatumet nĂ€rmar sig och mat Ă€r givetvis inte dĂ„lig bara för att det har blivit nĂ„got feltryck pĂ„ förpackningen. Hos Matsmart handlar du svinnsmart och billigt! Matsmart Ă€r den billigaste mataffĂ€ren online. Klicka hĂ€r för billigare mat pĂ„ nĂ€tet (affiliatelĂ€nk).

Billigaste matkassen för ditt hushÄll

Letar du efter den billigaste mataffÀren? Vilken matkasse Àr billigast? Det finns strax över en handfull matvarukedjor i Sverige, bland annat:

  • Coop (i olika former)
  • Tempo
  • Willys
  • Hemköp
  • Netto
  • Lidl
  • ICA (i olika former)

Bland ovan Ă€r det frĂ€mst Willys och Lidl som rĂ€knas som lĂ„gprisbutiker som alltsĂ„ erbjuder billig mat i förhĂ„llande till övriga aktörer. Det Ă€r ocksĂ„ nĂ„got som dessa kedjor trycker rejĂ€lt pĂ„ i sin annonsering. Willys affĂ€rsidĂ© Ă€r att erbjuda Sveriges billigaste matkasse medan Lidl marknadsförs med att allt annat Ă€r ”olidligt”.

Vem vill betala för mycket för mat och annat för hushĂ„llet? Uppenbarligen Ă€r det en hel del eftersom kedjor som ICA och Coop gĂ„r alldeles utmĂ€rkt. Visst har dessa kedjor en fördel av att bestĂ„ av betydligt fler butiker Ă€n Lidl, och visst Ă€r det bekvĂ€mt att gĂ„ till den nĂ€rmaste butiken, men varför betala för mycket i onödan? Alla vill vĂ€l ha billig mat?

Vilken Ă€r dĂ„ den billigaste mataffĂ€ren? Den frĂ„gan ska jag besvara. SĂ„ hĂ€r i inledningen kan jag dock sĂ€ga att de flesta undersökningar pekar ut Willys som den billigaste mataffĂ€ren. Observera att mitt svar bygger pĂ„ en subjektiv bedömning – inte hĂ„rda fakta – men generellt torde min bild överensstĂ€mma ganska vĂ€l med verkligheten.

Tips för att hitta den billigaste mataffÀren
Billigaste matbutiken? Nedan fÄr du svaret.

Vilken Àr den billigaste mataffÀren? Willys och Lidl Àr billigast

Är Willys billigare Ă€n ICA Maxi? Är Coop eller kanske ICA Maxi billigast? Det Ă€r ett ganska vĂ€lkĂ€nt faktum att Willys och Lidl Ă€r de billigaste mataffĂ€rerna överlag. SjĂ€lvklart kan exempelvis ICA Supermarket trumfa de tvĂ„ butikerna pĂ„ vissa varor, men om vi jĂ€mför fulla matkassar fĂ„r du normalt betydligt mer om du vĂ€ljer Lidl eller Willys.

FÄr du dÄ samma kvalitet nÀr du vÀljer den billigaste mataffÀren? Hos Willys hittar du allt du kan hitta hos ICA och Coop (om inte mer), bara till lÀgre priser. Det kan skilja en hel del kronor pÄ diverse varor och det Àr pengar som du kan lÀgga pÄ sparande.

AngĂ„ende kvaliteten pĂ„ Lidl har det tidigare gĂ„tt rykten om att ”allt kött Ă€r tyskt” och liknande med avseende pĂ„ att kedjan skulle ha sĂ€mre kvalitet. Det Ă€r rykten som Ă€r pĂ„ vĂ€g att suddas ut, sĂ€rskilt som Lidl numera försöker ha sĂ„ mycket svensktillverkad mat som möjligt i sitt utbud. Ett problem med Lidl Ă€r dock att utbudet Ă€r nĂ„got mer begrĂ€nsat (dĂ€rav att man kan hĂ„lla sĂ„ lĂ„ga priser).

bild för artikel om billigaste mataffÀren
Handla billigare mat för att fÄ mer över

Billigaste mataffĂ€ren – Hur mycket kan man spara?

Hur mycket kan man dĂ„ spara pĂ„ att vĂ€lja Lidl och/eller Willys framför de ”vanliga” mataffĂ€rerna. Jag skulle vilja pĂ„stĂ„ att du kan spara ett antal tusenlappar varje Ă„r pĂ„ att vĂ€lja bort exempelvis ICA Maxi och Coop nĂ€r du vill spara pĂ„ mat. NĂ„gra exakta siffror har jag inte, men det Ă€r bara att du jĂ€mför priserna i reklambladen för att se att det Ă€r skillnad i prisnivĂ„erna.

SĂ€g att du idag handlar mat och annat för hushĂ„llet för 5000 kr per mĂ„nad. Du handlar idag pĂ„ ICA Maxi (veckohandling) och ICA Supermarket (komplettering). Om du i stĂ€llet vĂ€ljer att handla pĂ„ Lidl eller Willys kan du med stor sannolikhet komma undan med 4500 kr. Det Ă€r 500 kr per mĂ„nad och 6000 kr per Ă„r. Det Ă€r inga dĂ„liga summor att spara bara pĂ„ att vĂ€lja ”rĂ€tt” matvaruaffĂ€r för billig mat.

Billigaste mataffĂ€ren – Kundprogram

För att ha chansen att fÄ de bÀsta erbjudandena pÄ billig mat hos matvarubutikerna Àr det en god idé att vara medlem i de olika kundprogrammen/lojalitetsprogrammen. Alla matvarukedjor har sÄdana och det Àr sjÀlvklart gratis att vara medlem. Om man vill kan man, till exempel hos ICA, koppla pÄ en kredit pÄ ett kort, men det Àr absolut inget krav för att fÄ billigare mat.

ICA – HĂ€r kan du bli ”Stammis”. Det betyder att du för det första kan samla poĂ€ng och fĂ„ bonus. Att du Ă€r medlem innebĂ€r ocksĂ„ att du kan ta del av sĂ€rskilda Stammis-priser. Du kan ocksĂ„ koppla pĂ„ ett bankkort eller ett kreditkort.

Coop – Coop har tvĂ„ olika kort för dig att vĂ€lja mellan, nĂ€mligen ett bankkort och ett kreditkort. Du fĂ„r bonus nĂ€r du anvĂ€nder korten för att betala för din matkasse.

Lidl – Lidls kundklubb kallas Plus. Som medlem fĂ„r du bonus pĂ„ varje köp och kan ocksĂ„ ta del av kuponger och erbjudanden. Allt sköts via en app sĂ„ du har alltid med dig dina kuponger och liknande.

Willys – Plus Ă€r namnet ocksĂ„ pĂ„ Willys kundprogram för billigare mat. För att gĂ„ med behöver du inte skaffa ett kort. Det rĂ€cker att du kopplar ditt befintliga bankkort eller kreditkort till ditt konto. Dina belöningar kan bestĂ„ av gratis gĂ„vor, gratis hemkörning vid e-handel, rabatter med mera.

Vilken aktör Àr den billigaste mataffÀren utifrÄn priser och kundprogram? Vilken matkasse Àr billigast? Min uppfattning Àr att Lidl Àr den billigaste mataffÀren sett till faktiska priser i kronor och ören.

Om man jÀmför exakt med en varukorg med exakt samma varor vinner dock Willys. Det beror pÄ att Lidl inte kan vara med i berÀkningen dÄ man inte har alla de matvaror som finns hos de andra mataffÀrerna och lÄgprisbutikerna. JÀmför man Willys och Lidl sett till kronor och ören beror det förmodligen mycket pÄ anvÀndningen av kundprogrammen vilken mataffÀr som faktiskt blir billigast.

TĂ€nk smart – Spara in pĂ„ mat

Jag hoppas att du fann intressant och nyttig information hÀr i min artikel om billigaste mataffÀren och hur du kan spara extra genom kundprogram och lojalitetsprogram. Mat Àr en stor utgiftspost oavsett storlek pÄ hushÄllet och hÀr kan nog mÄnga spara en hel del pengar.

Handlar du gÀrna din mat online? Det finns numera riktigt goda möjligheter att handla mat pÄ nÀtet. Vilken Àr dÄ den billigaste mataffÀren pÄ nÀtet? Det Àr en lite knepigare frÄga att besvara och den blir föremÄl för en annan artikel!