Mat

Handla mat i lĂ„gprisbutiker – BILLIGASTE mataffĂ€ren

Spartips: Handla i lÄgprisbutiker

InlÀgget innehÄller reklam genom annonslÀnkar för Matsmart

Billigaste mataffĂ€ren, vilken Ă€r det? Var handlar du billigast mat? Var fĂ„r du ihop den billigaste matkassen?

HÀr fÄr du svaret!

Otroligt erbjudande! Tre mĂ„nader gratis med ljudböcker. Totalt 800 000 böcker att vĂ€lja mellan. Perfekt för sommaren! Du kan avbryta precis nĂ€r du vill. Klicka HÄR för att komma till dealen! /Annons för BookBeat

Genom att handla billigare mat kan du spara mycket pengar varje vecka, varje mÄnad och varje Är. Det handlar om tusenlappar! Och, du behöver inte tumma pÄ kvaliteten.

I den hÀr artikeln berÀttar jag om vilken som Àr den billigaste matbutiken för ditt hushÄll. HÀng med!

Billigaste mataffĂ€ren – det snabba tipset!

Eftersom du har trillat in pÄ den hÀr sidan för att du vill spara pengar Àr min rekommendation att du handlar pÄ Willys och Lidl om du vill hitta billigast mat.

Om nÄgon vara inte finns i det nÄgot begrÀnsade utbudet hos Lidl finns den garanterat hos Willys. Din plÄnbok kommer att tacka dig och du fÄr betydligt mer att röra dig med varje mÄnad.

Mat behöver inte bli dÄlig bara för att utgÄngsdatumet nÀrmar sig och mat Àr givetvis inte dÄlig bara för att det har blivit nÄgot feltryck pÄ förpackningen.

Hos Matsmart handlar du svinnsmart och billigt! Matsmart Àr den billigaste mataffÀren online. Klicka hÀr för billigare mat pÄ nÀtet (affiliatelÀnk).

Billigaste matkassen för ditt hushÄll

Vilken mataffÀr Àr billigast i Sverige? Vilken matkasse Àr billigast? Det finns strax över en handfull matvarukedjor i Sverige, bland annat:

  • Coop (i olika former)
  • Tempo
  • Willys
  • Hemköp
  • Netto
  • Lidl
  • ICA (i olika former)

Bland ovan Àr det frÀmst Willys och Lidl som rÀknas som billiga mataffÀrer, som alltsÄ erbjuder billig mat i förhÄllande till övriga aktörer. Det Àr ocksÄ nÄgot som dessa kedjor trycker rejÀlt pÄ i sin annonsering.

Willys affĂ€rsidĂ© Ă€r att erbjuda Sveriges billigaste matkasse medan Lidl marknadsförs med att allt annat Ă€r ”olidligt”. Ganska fyndigt!

Vem vill betala för mycket för mat och annat för hushĂ„llet? Uppenbarligen Ă€r det en hel del eftersom kedjor som ICA och Coop gĂ„r alldeles utmĂ€rkt. Visst har dessa kedjor en fördel av att bestĂ„ av betydligt fler butiker Ă€n Lidl, och visst Ă€r det bekvĂ€mt att gĂ„ till den nĂ€rmaste butiken, men varför betala för mycket i onödan? Alla vill vĂ€l ha billig mat?

Vilken Ă€r dĂ„ den billigaste mataffĂ€ren? Den frĂ„gan ska jag besvara. SĂ„ hĂ€r i inledningen kan jag dock sĂ€ga att de flesta undersökningar pekar ut Willys som den billigaste matbutiken. Observera att mitt svar bygger pĂ„ en subjektiv bedömning – inte hĂ„rda fakta – men generellt torde min bild överensstĂ€mma ganska vĂ€l med verkligheten.

Tips för att hitta den billigaste mataffÀren
Billigaste matbutiken? Nedan fÄr du svaret.

Billig mataffÀr? Willys och Lidl Àr billigast

Är Willys billigare Ă€n ICA Maxi? Är Coop eller kanske ICA Maxi billigast? Det Ă€r ett ganska vĂ€lkĂ€nt faktum att Willys och Lidl Ă€r de billigaste mataffĂ€rerna överlag. SjĂ€lvklart kan exempelvis ICA Supermarket trumfa de tvĂ„ butikerna pĂ„ vissa varor, men om vi jĂ€mför fulla matkassar fĂ„r du normalt betydligt mer om du vĂ€ljer Lidl eller Willys.

FÄr du dÄ samma kvalitet nÀr du vÀljer den billigaste mataffÀren? Hos Willys hittar du allt du kan hitta hos ICA och Coop (om inte mer), bara till lÀgre priser. Det kan skilja en hel del kronor pÄ diverse varor och det Àr pengar som du kan lÀgga pÄ sparande.

AngĂ„ende kvaliteten pĂ„ Lidl har det tidigare gĂ„tt rykten om att ”allt kött Ă€r tyskt” och liknande med avseende pĂ„ att kedjan skulle ha sĂ€mre kvalitet. Det Ă€r rykten som Ă€r pĂ„ vĂ€g att suddas ut, sĂ€rskilt som Lidl numera försöker ha sĂ„ mycket svensktillverkad mat som möjligt i sitt utbud. Ett problem med Lidl Ă€r dock att utbudet Ă€r nĂ„got mer begrĂ€nsat (dĂ€rav att man kan hĂ„lla sĂ„ lĂ„ga priser).

bild för artikel om billigaste mataffÀren
Handla billigare mat för att fÄ mer över

Billigaste mataffĂ€ren – Hur mycket kan man spara?

Hur mycket kan man dĂ„ spara pĂ„ att vĂ€lja Lidl och/eller Willys framför de ”vanliga” mataffĂ€rerna. Jag skulle vilja pĂ„stĂ„ att du kan spara ett antal tusenlappar varje Ă„r pĂ„ att vĂ€lja bort exempelvis ICA Maxi och Coop nĂ€r du vill spara pĂ„ mat. NĂ„gra exakta siffror har jag inte, men det Ă€r bara att du jĂ€mför priserna i reklambladen för att se att det Ă€r skillnad i prisnivĂ„erna.

SĂ€g att du idag handlar mat och annat för hushĂ„llet för 5000 kr per mĂ„nad. Du handlar idag pĂ„ ICA Maxi (veckohandling) och ICA Supermarket (komplettering). Om du i stĂ€llet vĂ€ljer att handla pĂ„ Lidl eller Willys kan du med stor sannolikhet komma undan med 4500 kr. Det Ă€r 500 kr per mĂ„nad och 6000 kr per Ă„r. Det Ă€r inga dĂ„liga summor att spara bara pĂ„ att vĂ€lja ”rĂ€tt” matvaruaffĂ€r för billig mat.

Billigaste mataffÀren med kundprogram

För att ha chansen att fÄ de bÀsta erbjudandena pÄ billig mat hos matvarubutikerna Àr det en god idé att vara medlem i de olika kundprogrammen/lojalitetsprogrammen. Alla matvarukedjor har sÄdana och det Àr sjÀlvklart gratis att vara medlem. Om man vill kan man, till exempel hos ICA, koppla pÄ en kredit pÄ ett kort, men det Àr absolut inget krav för att fÄ billigare mat.

ICA – HĂ€r kan du bli ”Stammis”. Det betyder att du för det första kan samla poĂ€ng och fĂ„ bonus. Att du Ă€r medlem innebĂ€r ocksĂ„ att du kan ta del av sĂ€rskilda Stammis-priser. Du kan ocksĂ„ koppla pĂ„ ett bankkort eller ett kreditkort.

Coop – Coop har tvĂ„ olika kort för dig att vĂ€lja mellan, nĂ€mligen ett bankkort och ett kreditkort. Du fĂ„r bonus nĂ€r du anvĂ€nder korten för att betala för din matkasse.

Lidl – Lidls kundklubb kallas Plus. Som medlem fĂ„r du bonus pĂ„ varje köp och kan ocksĂ„ ta del av kuponger och erbjudanden. Allt sköts via en app sĂ„ du har alltid med dig dina kuponger och liknande.

Willys – Plus Ă€r namnet ocksĂ„ pĂ„ Willys kundprogram för billigare mat. För att gĂ„ med behöver du inte skaffa ett kort. Det rĂ€cker att du kopplar ditt befintliga bankkort eller kreditkort till ditt konto. Dina belöningar kan bestĂ„ av gratis gĂ„vor, gratis hemkörning vid e-handel, rabatter med mera.

Vilken aktör Àr den billigaste mataffÀren utifrÄn priser och kundprogram? Vilken matkasse Àr billigast? Min uppfattning Àr att Lidl Àr den matbutik som har billigast priser sett till faktiska priser i kronor och ören.

Om man jÀmför exakt med en varukorg med exakt samma varor vinner dock Willys. Det beror pÄ att Lidl inte kan vara med i berÀkningen dÄ man inte har alla de matvaror som finns hos de andra mataffÀrerna och lÄgprisbutikerna.

JÀmför man Willys och Lidl sett till kronor och ören beror det förmodligen mycket pÄ anvÀndningen av kundprogrammen vilken mataffÀr som faktiskt blir billigast.

TĂ€nk smart – Spara in pĂ„ mat

Jag hoppas att du fann intressant och nyttig information hÀr i min artikel om billigaste mataffÀren och hur du kan spara extra genom kundprogram och lojalitetsprogram. Mat Àr en stor utgiftspost oavsett storlek pÄ hushÄllet och hÀr kan nog mÄnga spara en hel del pengar.

Handlar du gÀrna din mat online? Det finns numera riktigt goda möjligheter att handla mat pÄ nÀtet. Vilken Àr dÄ den billigaste mataffÀren pÄ nÀtet? Det Àr en lite knepigare frÄga att besvara och den blir föremÄl för en annan artikel!

Mer bra lÀsning!

Vad kostar energidryck? Slopa drickat – spara 1000-tals

Vad kostar energidryck? Hur mycket fĂ„r man lĂ€gga pĂ„ en förbrukning pĂ„ en burk om dagen? Vad blir det per Ă„r? Och, vad skulle kunna hĂ€nda med alla pengar ifall man i stĂ€llet placerade dem pĂ„ börsen. Det ska vi titta lite pĂ„ hĂ€r i den hĂ€r artikeln.  En gĂ„ng i...

lÀs mer

8 tips för billig mat

Vem vill inte köpa billig mat? Eftersom maten tar upp en stor del av dina hushÄllskostnader Àr det ju utmÀrkt om du kan skÀra ner lite pÄ matkostnaderna. För en barnfamilj Àr det nog inte helt omöjligt att spara upp till en tusenlapp per mÄnad, men Àven...

lÀs mer

Ät mer vegetariskt och spara pengar varje dag

Vegetarisk och vegansk mat Àr, nÀr det handlar om protein, mycket billigare Àn animalisk mat. Det finns goda möjligheter att tjÀna hundralappar per vecka eller mÄnad pÄ att till exempel byta ut kött mot bönor och linser. Att Àta mer vegetarisk mat Àr inte bara bra för...

lÀs mer