Spara in rejält på strumpor

Spartips: spara in på strumpor

Vart tar alla strumpor vägen?

Bland alla mina spartips här på sajten är kanske det här tipset det mest udda. För det första handlar det om något mycket specifikt och för det andra handlar det om något gemene man verkligen inte går och tänker på. Sanningen är dock den att det finns anledning att titta närmare på ”strumpfrågan” om man både vill spara lite extra pengar och göra livet lite enklare.

Det finns ett antal problem med strumpor. Det största är att de har en förmåga att försvinna. Hur det kommer sig har de lärde tvistat om i århundraden. Finns det något djur i tvättmaskinen som helt enkelt glufsar i sig strumporna? Kommer något mystiskt väsen om nätterna och plockar åt sig dem? Hur som helst går de upp i rök och det är sällan man faktiskt återfinner en strumpa.

3 snabba tips!

Köp enfärgade strumpor och det även i storlekar som passar flera i familjen. Köp också gärna i storpack. På så vis kan du spara en mindre eller större slant varje år. Är ni till exempel två vuxna och har två tonårsbarn hemma kan det räcka att ni köper 10-pack svarta strumpor i storlek 40-42 eller liknande. Det blir oändligt mycket billigare än att köpa designade modeller i enskilda par i specifika storlekar.

Snåla in på design

Om nu strumpor försvinner lite då och då är det såklart bättre att ha enfärgade modeller i stället för strumpor med mönster eller annan design. Om en strumpa försvinner behöver man då inte kasta den andra i paret. Det är också klart billigare att köpa enfärgade varianter såsom svarta eller grå.

Köper du enfärgade modeller slipper du ”rocka sockorna” mer än en gång per år!

Spartips för strumpor

Köp storlekar som passar flera i familjen

Genom att köpa storlekar som passar flera i familjen sparar du tid på själva shoppingen, pengar (en strumpa med mindre exakta mått är billigare) och bekymmer när du ska tvätta och sortera tvätt. Om alla strumpor är likadana och i samma storlek blir sorteringen avklarad på ett nafs. 

Titta efter erbjudanden hos lågprisvaruhus och sportbutiker

Det är klart att det kan finnas anledning att ha något eller ett par av lite bättre kvalitet och en mer exakt passform, men för det dagliga livet torde det gå utmärkt att använda mer generiska modeller som säljs i 5- eller 10-pack på lågprisvaruhusen och/eller sportaffärer. 

Ibland har även klädaffärer såsom exempelvis H&M storpack med strumpor i sina sortiment. Som riktlinje kan du tänka att ett par billiga strumpor i storpack inte ska kosta mer än 10 kr per par.

Vad tycker du? Är detta det mest udda tipset här på sajten? Skriv gärna en kommentar och säg vad du tycker. Har du något ett lite udda tips för att förenkla i vardagen och kanske också spara lite pengar?

Fler intressanta artiklar