Om Sparhacks.se

Först och främst – välkommen till Sparhacks! Förhoppningen är att du med tipsen, recensionerna och artiklarna här på sajten kan göra förbättringar i din privatekonomi, förbättringar som kan göra livet lite enklare, roligare och rikare. Du väljer såklart själv vilken ambitionsnivå du vill lägga dig på, men vi tror definitivt att alla kan ha nytta av en hel mängd av tipsen och strategierna här på sidan.

Sparhacks.se är ett initiativ som har tagits fram inom verksamheten i bolaget Textco AB. Idén med sajten är inte att den ska vara en kassako, men den ska stå på egna ben och ge inkomster som gör det värt tid och möda att driva den vidare. Av den anledningen finns annonser och annonslänkar på sajten. 

Det är ofrånkomligen så att inte alla annonser känns aktuella för dig som besökare och vi ber dig ha överseende med det. Sajten är både en blogg med gratis tips och en affärsverksamhet, och annonser krävs för att sajten ska kunna leva vidare.

Vad Sparhacks är/inte är

Sparhacks är en sajt med tips och hacks kring hur du kan få mer pengar både på kort och lång sikt. Ett fokus ligger på att berätta om de möjligheter som finns att ganska enkelt kunna lägga undan slantar på att göra genomtänkta val.

Ett annat fokus är på att tjäna pengar och att investera pengar. Vi författar artiklar och guider om extraknäck, aktier, fonder, alternativa investeringar samt strategier för en sund privatekonomi både nu och i framtiden.

Huvudsaken är att Sparhacks ska vara en sajt för ALLA och idén är att varje tips ska vara enkelt att förstå och enkelt att applicera redan idag!

Sparhacks är däremot inte en sajt av typen ”bli rik snabbt”, långt därifrån. Fokus ligger över huvud taget inte på rikedom. Vi utgår från tanken att det är väldigt många runt om vårt avlånga land som på olika sätt har en sårbar ekonomi. Det kan handla om att man:

  • Har skulder
  • Känner sig tvungen att låna för att få ihop ekonomin
  • Har svårt att få pengarna att räcka varje månad
  • Saknar en buffert
  • Saknar ett långsiktigt sparande
  • Kommer att få en låg pension
  • Är arbetslös eller sjuk

I alla dessa fall finns ett behov av att få tips kring hur man kan spara, tjäna och investera, och det är här fokus ligger.

Annonspolicy

Sparhacks är både en blogg och en satsning inom ramen för ett företag. All information på sajten är helt gratis att ta del av, men det finns alltså ett behov av att få intäkter. Intäkter genereras genom den ersättning företaget får via klick på alternativt köp eller andra åtgärder genom bildannonser (affiliate och köpta) och länkar (affiliate). Givetvis innebär ett klick på en annons inte att du får betala mer för en viss tjänst.

Vi publicerar här på sidan också recensioner av olika finansiella aktörer på marknaden. Det kan till exempel handla om nischbanker och olika spartjänster. Det gör vi för att berätta vad de olika aktörerna kan erbjuda och på vilket sätt de gör det. På så sätt kan du få en bild av de olika aktörerna utan att behöva lägga mycket tid och ork på att själv läsa på och försöka förstå. Vi hoppas att den servicen kan vara till glädje. 

För vissa av recensionerna finns länkar till aktuella aktörer. Det kan vara så att företaget får en ersättning i det fall du exempelvis tecknar ett abonnemang eller blir ny kund. Eventuell ersättning påverkar inte recensioner och betyg. Om vi tycker att en tjänst är bra, så skriver vi det. Om vi tycker att en tjänst är dålig skriver vi det också.

Det kan också finnas annonser eller länkar till exempelvis försäkringsbolag, mobiloperatörer och andra tjänsteleverantörer. De aktörer jag länkar till är sådana som jag tycker sticker ut från mängden och ger ett mervärde. Även för dessa annonser/länkar kan företaget få ersättning. 

Sparhacks.se är till för att ge tips på hur man kan få en bättre privatekonomi. Dock kan det tyvärr, utan att vi har kontroll över det, visas annonser exempelvis för kontokrediter och lån på mindre belopp av olika slag. I annonsnätverkens system klumpas allt inom ekonomi liksom ihop. Så fort vi upptäcker sådana annonser vidtar vi åtgärder för att ta bort dem. Som besökare får du också gärna ta kontakt med oss med information om mindre lämpliga annonser. Då blockerar vi dem hos våra partners.

Integritetspolicy för sajten finns här och cookie-policy finns här.

Kontakt

Textco AB, martin snabel-a textco se, orgnr: 556938-1485

Fler intressanta artiklar