spartips för tvål och schampo

Tips för hygienprodukter och tvål

Du kanske inte tror det, men kostnaden för handtvål, duschkräm, schampo och balsam är ganska rejäl i de flesta hushåll. Det handlar inte om hundralappar utan om tusenlappar varje år. Visst ska man hålla sig hel och ren, men det finns pengar att spara på att tänka lite smart när det gäller tvål och andra hygienprodukter. Här är våra bästa sparhacks när det gäller tvål, schampo och balsam.

Bunkra när det är extrapris

Då och då kan du hitta extrapris på tvål, schampo och/eller balsam i din lokala matbutik. Se då till att utnyttja erbjudandet till fullo. Hygienprodukter har ju inte direkt något bäst före-datum så det är bara att bunkra loss och skapa ett litet lager därhemma.

Köp tvål och schampo i lågprisbutiker

Flera lågpriskedjor, såsom exempelvis Rusta och Ö&B, har alltid rejäla rabatter på tvål, balsam och schampo. Inte sällan kan du spara en hel del på att köpa dina hygienprodukter i sådana butiker. Det är inte ovanligt att du kan spara en tia eller mer på vanligt schampo och balsam jämfört med köp i din vanliga matbutik.

Kläm ut det sista i varje flaska

Även när man tror att det är slut på exempelvis handtvålen, så finns det alltid en hel del kvar. För att klämma ut det sista i varje flaska kan du fylla upp med lite extra vatten och sedan skaka så att den kvarvarande tvålen blandas med vattnet. På så sätt får du ut det allra sista ur flaskan och sparar någon eller några kronor.

Proffstipset – använd bara hårdtvål

Av någon anledning har hårdtvålens status i svenska hushåll sänkts rejält de senaste åren. Det är synd eftersom hårdtvål räcker så mycket längre än flytande tvål. En hårdtvål kan räcka i upp till en månad om den används som handtvål i badrummet. Om du inte har några speciella önskemål kring duschtvål kan du också använda hårdtvålen i duschen.

Det finns också andra fördelar med hårdtvål. En är att den återfuktar bättre än flytande tvål. En hårdtvål innehåller nämligen mer fett och är därför både bättre och mer skonsam för huden. Att använda hårdtvål för handtvätt är särskilt att rekommendera under vintermånaderna då huden tenderar att bli lite extra torr.

Martin
Senaste inläggen av Martin (se alla)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *