web analytics
handla i billiga mataffärer

Handla mat i lågprisbutiker för mer pengar över

Det finns strax över en handfull matvarukedjor i Sverige. Coop, ICA, Tempo, Willys, Hemköp och Lidl är de främsta. Bland dessa är det Willys och Lidl som räknas som lågprisbutiker. Det är också något som dessa kedjor trycker rejält på i sin annonsering. Willys affärsidé är att erbjuda Sveriges billigaste matkasse medan Lidl marknadsförs med att allt annat är ”olidligt”.

Vem vill betala för mycket för mat och annat för hushållet? Uppenbarligen är det en hel del eftersom kedjor som ICA och Coop går alldeles utmärkt. Visst har dessa kedjor en fördel av att bestå av betydligt fler butiker än Lidl, och visst är det bekvämt att gå till den närmaste butiken, men varför betala för mycket i onödan?

Eftersom du har trillat in på den här sidan för att du vill spara pengar är vår rekommendation att du handlar på Willys och Lidl. Om någon vara inte finns i det något begränsade utbudet hos Lidl finns den garanterat hos Willys. Din plånbok kommer att tacka dig och du får betydligt mer att röra dig med varje månad.

Willys och Lidl är billigast

Det är ett välkänt faktum att Willys och Lidl är de billigaste mataffärerna överlag. Självklart kan exempelvis ICA Supermarket trumfa de två butikerna på vissa varor, men om vi jämför fulla matkassar får du betydligt mer om du väljer Lidl eller Willys.

Får du då samma kvalitet? Hos Willys hittar du allt du kan hitta hos ICA och Coop (om inte mer), bara till lägre priser. Det kan skilja en hel del kronor på diverse varor och det är pengar som du kan lägga på sparande.

Angående kvaliteten på Lidl har det tidigare gått rykten om att “allt kött är tyskt” och liknande med avseende på att kedjan skulle ha sämre kvalitet. Det är rykten som är på väg att suddas ut, särskilt som Lidl numera försöker ha så mycket svensktillverkad mat som möjligt i sitt utbud. Ett problem med Lidl är dock att utbudet är något mer begränsat (därav att man kan hålla så låga priser).

Hur mycket kan man spara?

Hur mycket kan man då spara på att välja Lidl och/eller Willys framför de “vanliga” mataffärerna. Vi skulle vilja påstå att du kan spara ett antal tusenlappar varje år på att välja bort exempelvis ICA och Coop. Några exakta siffror har vi inte, men det är bara att du jämför priserna i reklambladen för att se att det är skillnad i prisnivåerna.

Säg att du idag handlar mat och annat för hushållet för 5000 kr per månad. Du handlar idag på ICA MAXI (veckohandling) och ICA Supermarket (komplettering). Om du i stället väljer att handla på Lidl eller Willys kan du med stor sannolikhet komma undan med 4500 kr. Det är 500 kr per månad och 6000 kr per år. Det är inga dåliga summor att spara bara på att välja ”rätt” matvaruaffär.

Martin
Senaste inläggen av Martin (se alla)
Publicerat i Mat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *